0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Hverken mændene eller kvinderne ser blufærdige ud. Faktisk virker de helt uinteresserede

I år fylder Roskilde Festival 50. Det fejrer vi med en serie af personlige artikler, der ser tilbage på festivalens historie. Dorte Hygum Sørensen indleder med historien om 1970’erne, da festivalen i sin begyndelse fandt sted i den oprørsånd af fred, frihed og kærlighed, som 1960’ernes blomsterbørn havde skabt. Først i slutningen af årtiet kom musikken for alvor i fokus.

FOR ABONNENTER

De unge opførte sig helt anderledes end generationen før. Som om de direkte havde importeret det amerikanske ungdomsoprørs idealer om fred, frihed og fri kærlighed midt i alvorlige tider med Vietnamkrig og kold krig. Skulle Dyrskuepladsen i Roskilde virkelig finde sig i at lægge jord til folke- og rockmusikkoncerter og et publikum, der lignede en blanding af Thylejren og en nudistlejr?

Bliv klogere på valget

Vi giver dig en magtkritisk, nuanceret og dybdegående dækning af folketingsvalget. Hvis du er i tvivl, kan du blive klædt på til at træffe det rigtige valg i stemmeboksen.

Eller prøv vores valgkampstilbud:
Spar 50 % hver måned i 6 måneder