0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Orange Scene få timer efter tragedien i 2000.

Alene at se billeder fra festivalen giver mig ondt i maven

Ulykken under Pearl Jam-koncerten på Roskilde Festival i 2000 blev et år nul for festivalen. Det var det også for Politikens musikanmelder Pernille Jensen, der som 16-årig punker fra Fyn festivaldebuterede det år, som på mange måder blev så fatalt. Ni unge mænd blev mast ihjel under koncerten med det amerikanske grungeband.

FOR ABONNENTER

Jeg havde i flere år drømt om at komme på Roskilde Festival. Det begyndte i 1996, hvor mit dengang store idol Alanis Morissette spillede på en alt for lille scene. Jeg læste alt, jeg kunne komme i nærheden af, om den koncert. Det lød vildt. Og det var præcis det, jeg var ude efter.

For en pige fra Fyn syntes Roskilde langt væk. Det var en del af det appellerende. Jeg kunne bare mærke, at det her, det var noget for mig. Tanken om at blive opslugt af et hav af mennesker, der var udstyret med den samme umættelige sult efter musik, som man selv ... i en hel uge! Det lød som en drøm.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere