0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Morten Overgaard
Foto: Morten Overgaard

Der var flere udenfor end inde i teltet, da Björk sendte emotionelle trykbølger gennem klubmusikken på Roskilde Festivals DeeDay-scene i 1994.

Björk var et meteornedslag: Den nat Roskilde Festival forvandlede sig for altid

Alle årgange af festivalgæster har deres ungdoms store Roskilde-år, hvor de finder den paradisiske tilstand, skriver Simon Lund i dette essay. I 1990’erne voksede Roskilde Festival, musikalsk og internationalt. Den blev til en megabegivenhed, og den vågnede op af sin hippiedrøm og meldte sig ind i samtidens ungdomskultur, da Björk i 1994 gav sin første Roskilde-koncert. Det blev skelsættende.

FOR ABONNENTER

En af de første gange, jeg vågnede op i et telt på Roskilde Festival, havde jeg ondt i mit venstre øre. Da jeg mærkede efter, sad der en lille kugle midt i øreflippen. Jeg havde fået ørering.

Mens tankerne langsomt faldt på plads i mit teltkogende hoved, kunne jeg godt erindre noget om, at jeg havde mast mig frem til en eller anden bod, der solgte billige smykker fra Goa, kulørte tørklæder og tingeltangel. Et sted i mylderet og mørket var det vist en gøglertype med snurret overskæg, der skød den lille pæl i mit øre.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere