0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Erik Jensen: Europes koncert i 1987 var lige så malplaceret, som hvis direktionen i Mærsk havde henlagt sin forårsfrokost til 1. maj i Fælledparken

Eftersom alle var enige om, at rock var den rigtige musik, og det var svært at finde andet, blev Roskilde Festival i 80’erne en stor familiefest med hippier og yuppier på hver sin fløj i det store fællesskab. Erik Jensen fortæller om sine oplevelser med Smatten og en rockfestival, der duftede med stort R af tyndslidt Rexona, rævepis og røvsved.

FOR ABONNENTER

På scenen lod bandet musikken cirkle søgende rundt for at nå ind i sit eget hjerte som 60’ernes langstrakte og syrede rock. For så at blive splintret til atomer igen i en centrifuge af punkede udladninger, der lød som et rotteræs.

En evigt snerrende jagt efter egen hale at bide i. Et evigt kapløb mellem den lille frække hundehvalp, der vil nå nye steder først og sprænge halsbånd, konventioner og grænser i en ubændig trang til at være nyskabende og kommercialismens altædende skødehund, som bjæffende halser efter for at opsnappe og forfladige alle nye tendenser.

Prøv 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere