Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: Stine Tidsvilde

Roskildenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre mulige voldtægtssager i løbet af i nat på Roskilde Festival

Tre unge kvinder har anmeldt voldtægter til politiet i løbet af natten til fredag.

Roskildenyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre unge kvinder har i løbet af natten anmeldt voldtægter på Roskilde Festival.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Den første er en 16-årig kvinde, der ifølge døgnrapporten satte sig ind i sit telt klokken to i nat, men fik besøg af to unge mænd, hun havde mødt tidligere på aftenen. Ifølge anklagen tog de to unge mænd den alkoholpåvirkede unge kvindes tøj af og voldtog hende.

En 27-årig kvinde har anmeldt en formodet sædelighedsforbrydelse, fordi hun i lagde sig til at sove klokken to om natten i sit telt og vågnede klokken fire helt uden tøj på.

»Politiet forsøger nu i samarbejde med offeret at finde ud, hvad der kan være foregået i nattens løb, og behandler sagen som en sædelighedsforbrydelse«, hedder det i døgnrapporten.

Anholdt og løsladt igen

Det tredje tilfælde drejer sig som det første om en 16-årig kvinde, der er blevet krænket seksuelt. Hun befandt sig ifølge anklagen i sit telt, hvor hendes sovende kammerat også var. Her kom en bekendt ind og voldtog hende, lyder anklagen.

En ung mand blev anholdt, men løsladt igen »da politiets jurister ud fra de nærmere omstændigheder i sagen ikke fandt tilstrækkeligt grundlag for fremstilling i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling«.

Der har været en række anmeldelser for sædelighedsforbrydelser på Roskilde Festival. Senest en kvinde i går, der anmeldte en mand for voldtægt.

Natten til onsdag blev der ligeledes anmeldt et tilfælde af voldtægtsforsøg og et tilfælde af voldtægt på festivalen. Søndag blev der ligeledes anmeldt en voldtægt på festivalen.

Læs mere

Politiken har sat fokus på voldtægt og begramsning uden samtykke på årets festival. Serien bygger på en række vidnesbyrd fra kvinder, der tidligere år har oplevet overgreb som en del af bagsiden af festen.

Læs Nicoline Rasmussens historie.

Læs Marlene Weybølls historie.

Læs Sarah Nielsens historie.

Læs Eva Madsens historie.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden