Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LARSEN CLAUS BJØRN/POLFOTO
Foto: LARSEN CLAUS BJØRN/POLFOTO

Solen var kommet frem på Skanderborg festivalen fredag middag. Niels og Jesper reparerer tømmermændene med en tur i søen.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Smuk festival fejrer Roskildeboss

Sommeren har indfundet sig på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg, som for 31. gang har fuld gang i festen og omsætningen.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Gæsterne på den 31. udgave af Danmarks Smukkeste Festival overgår igen sig selv i tørst og spenderlyst.

Trods en lidt våd start på festens første dage, så lå omsætningen allerede i aftes - endnu før det store weekendrykind - to millioner kroner over rekordåret 2009.

i dag uddelte festivalen så sin årlige store pris 'Polka Verner Legatet' til to af dansk rocks markante musikalske bagmænd på hver deres front.

Roskilde Festivalens frontfigur igennem et kvart århundrede, Leif Skov, og den legendariske Lost Kids-musiker og lydmand Karsten Bo Sørensen, kaldet Kose, deler Skanderborg Festivalens store opmuntringslegat til musiklivet på 150.280 kroner.

Og en lettere rørt Leif Skov er glad for anerkendelsen fra tvillingfestivalen.

»Det er glædeligt, at nogen holder øje med, hvad man går og laver og har lavet. Jeg er også glad for at få prisen af netop Skanderborgfolkene, som bedre end nogen andre forstår at tilrettelægge en fest«, siger Leif Skov og fortsætter:

»Pengene skal bruges til at sikre, at den del af musiklivet, der ikke bare er glimmer og stjerner, kan udvikles«, siger Skov, som har tænkt sig at give pengene videre til et endnu ikke besluttet formål.

Publikummer overmandede flaskekaster

Festivalen var i aftes så livlig, at en dj-fest på Rytmehansscenen kastede støjklager fra sig fra festivalens nogle gange hårdt prøvede naboer.

»Lyden fik lige en tand for meget. Men det har vi justeret, og med udsigt til solskin resten af weekenden satser vi bare på, at festen for alvor løfter sig«, siger festivalens formand Claus Visby.

Festivalen er også hidtil gennemført i relativ fredelighed trods det massive alkoholindtag.

Et dumt flaskekast blandt publikum under torsdagens Thomas Helmig koncert blev ifølge Claus Visby symptomatisk afviklet ved, at de omkringstående publikummer overmandede flaskekasteren.

ANMELDELSE

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden