Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Når Steffen Brandt og resten af TV 2 gæster Skanderborg på den store Bøgescene er det en fest af karat.
Foto: Jens Dresling

Når Steffen Brandt og resten af TV 2 gæster Skanderborg på den store Bøgescene er det en fest af karat.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

TV-2 »Vi kommer ikke levende fra scenen uden 'Bag duggede ruder'«

Steffen Brandt har været med til at bygge Skanderborgs gymnasium.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmarks selvudnævnt kedeligste orkester TV-2 er et sikkert hit på Danmarks Smukkeste Festival i Skanderborg.

Siden bandet første gang gæstede havefesten til den anden udgave i 1981, har de fire århusianere optrådt i bøgeskoven 14 gange. Senest i går aftes.

Steffen Brandt, hvad gør det til noget særligt at spille på Skanderborg?

»Skanderborg er en slags hjemmebane for os. Efter en koncert kan vi normalt pakke bussen og køre ud af byen som frie mennesker. I Skanderborg risikerer vi at møde nogen dagen efter, som stiller os til regnskab for de prøvelser, vi har udsat dem for. Så her mere end nogen andre steder er vi piskede til at efterleve vores motto: Vi kan ikke gøre alle tilfredse, men vi gør det grundigt«, svarer TV 2's frontfigur over mail.

Hvordan adskiller Skanderborg sig fra andre steder?

»Bøgetræer, som giver læ for solen og ly for regnen, og som er smukke at se på - osse for os, der står på scenen«.

LÆS ARTIKEL

Hvordan er det at stå under stjernerne på den store scene og skue ud over et menneskehav, der med tændte stjernekastere skvulper i takt til musikken, mens man hører de festivalrustne stemmer skråle med på hver en sang?

»At stå på Bøgescenen, når det virkelig kører, er at ophæve alle regler. Du er kun forpligtet af én ting: At være til stede. Ikke om en time eller på mandag. Men nu«.

Publikum vil høre om månekærester
Gør I noget særligt ved koncerter på Skanderborg? Vil gæsterne for eksempel helst høre jeres ældre musik, eller er de også med på det nyere?

»Vi bilder os ind, at vi har et intelligent publikum, som gerne vil udfordres - også med sange af nyere dato. Og så prøver vi i øvrigt at arrangere sangene, så de bliver ved med at være spændende at spille. Og lytte til måske...«.

Er der en særlig sang eller flere, som bare hitter på Skanderborg?

»Vi kommer ikke levende af den scene uden at have spillet 'Bag duggede ruder' og 'De første kærester'. Men det glædelige er, at nu er folk også begyndt at kræve Randers Station, som jo er fra vores seneste album«.

Koncert tog dage at komme sig over
Hvad er der sket med Skanderborg, siden festivallen startede i 1980 til i dag?

»Festivalen er blevet større, men det er mit indtryk, at der bruges meget energi på at bevare nærværet og den korte afstand mellem tanke og handling. Der skal stadig være plads til at finde et nyt bøgetræ i skoven«.

LÆS ARTIKEL

Er ånden den samme, om man så må sige?

»Ånden skabes først og fremmest af gæster og optrædende i fællesskab. Sidst vi var der, tog det os flere dage at kravle ned af den stemning, publikum havde bygget op«.

James Brown og hårhjelmen i limo'en
Har du en særlig oplevelse på Skanderborg, der virkelig har sat sig i hukommelsen?

»Der er jo den gamle historie med James Brown. Kort før vi skal på scenen ankommer James Browns band i en stor tourbus. Derefter kører James Brown, kunstneren himself, ind i en endnu større tourbus. Til sidst cruiser en limousine ind på pladsen med en tørrehjelm til Mr. Soul. Der, tror jeg, vi var et orkester, som fik et wake up call i forhold til ikke at undervurdere betydningen af lækkert hår on stage«.

Da Steffen Brandt var murerarbejdsmand

Da jeg for 6-7 år siden rendte rundt som knægt på Skanderborg Gymnasium, gik der et vedholdende rygte: At manden fra "Der går min klasselærer" skulle være stærkt inspireret af en underviser på gymnasiet. Er det rigtigt?

»Desværre, det er en and. “Klasselærer” har ikke nogen direkte inspiration, men rammen fungerer som en genkendelig scenografi omkring det uopslidelige tema: Den umulige kærlighed«.

LÆS OGSÅ

Er det så korrekt, at du har været med til at bygge gymnasiet i Skanderborg? Har du vitterligt lagt mursten i den mastodont af en rød stembygning?

»Mens vi i bandet ventede på at blive berømte, arbejdede jeg som murerarbejdsmand hos den i øvrigt meget velrenoverede murermester Knud Rasmussen. Jeg var med til at støbe soklen og har ved selvsyn for nyligt konstateret, at funderingen er i orden. Den bygning skrider ingen steder foreløbig«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden