Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ADRIAN JOACHIM
Foto: ADRIAN JOACHIM
Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fireflies vil være mere end X-factor

Countrygruppen Fireflies er overvældet over Smukfests backstage-område.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rammerne i backstageområdet på Skanderborg Festival sætter countrybandet Fireflies relativt korte karriere i perspektiv - i hvert fald hvis man spørger dem selv.

For et år siden havde de tre bandmedlemmer aldrig mødt hinanden, og det er i det hele taget gået stærkt, siden de i foråret blev strikket sammen til et popband med klare countrytoner i årets udgave af talentprogrammet X Factor.

Og efter at have optrådt på Skanderborg Festivalens største scene går det op for de tre piger, at de er mere end bare nogen fra et tv-program.

»Vi er ved at bevise, at vi er kunstnere«, siger bandets alderspræsident, 23-årige Julia Fabrin og henviser til, at bandet i oktober måned udgiver deres egen cd.

Ydmyghed er på sin plads Men de tre piger er helt klar over, at den fornemmeste opgave, de står foran, er at være ydmyg.

»Det er fuldstændig sindssygt at stå på samme scene som DIzzy Mizz Lizzy og de andre store navne. Jeg kan slet ikke forstå, at nogen gider at komme for at høre os«, siger 15-årige Mathilde Christensen.

Det tredje af bandets medlemmer er født og opvokset i Skanderborg, og for hende var det derfor en helt særlig følelse at stå den på anden side af scenen, da Fireflies lørdag gav koncert på Bøgescenen sammen med X Factor-deltagerne Jesper, Tine og Thomas.

»Det er surrealistisk at spille til Smukfest. Det er en kæmpe ære. Det er sådan noget, jeg havde drømt om ville ske om måske 10 år«, siger 18-årige Henriette Andersen, der er kommet på festivalen lige så længe, hun kan huske.

Vil selv skrive musikken

Det er altså mindre end et år siden, at medlemmerne af Fireflies mødte hinanden, og derfor arbejder de stadig på at definere, hvad gruppen egentlig er og kan.

»Vi tager det lidt, som det kommer. Vi vil være noget mere end X Factor, men vi kan ikke komme udenom, at det er en del af os. Det har jo været hele springbrættet for, hvad vi er endt med at være«, siger Julia Fabrin.

Siden Fireflies blev stemt ud af X Factor i foråret, har bandet brugt en stor del af sommeren i studiet med blandt andet producer Nikolaj Nørlund. Og når deres debutplade udkommer til oktober, er halvdelen af sangene skrevet af pigerne selv.

»Det er vigtigt for os, at vi får lov til at sætte vores præg på musikken. Det er også nødvendigt for at komme ud af X Factor rollen og blive rigtige kunstnere«, siger Henriette Andersen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden