Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
LARSEN CLAUS BJØRN
Foto: LARSEN CLAUS BJØRN

Luksusliv. På SKanderborg Festival er sushi, wellness og dyre vine blevet populært.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Festivalgæster lægger kassen for luksus

Wellness, dyre årgangsvine og små lejligheder vinder indpas i bøgeskoven.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ved Skanderborg Sø står et par håndfulde badekar fyldt med varmt vand, duftende olier og nøgen hud.

Unge, smukke piger i hvide kitler serverer kold champagne og skrubber badegæsterne på ryggen med et smil.

Derefter går folk mere rene derfra, end de nogensinde havde turdet forestille sig - i hvert fald på en festival.

Wellness-området badeANDstalten er et nyt tiltag på årets Skanderborg Festival og et af eksemplerne på, at festen i bøgeskoven bliver mere og mere luksuriøs.

LÆS OGSÅ

Væk er lugtende armhuler og ben med mudder. Og når tømmermændene skal slås ihjel dagen derpå, er sushien blevet et alternativ til pizza.

Skulle man blive træt af flade dåseøl, er der endda mulighed for at gå på eksklusiv italiensk vinbar midt i festivalområdet eller hænge i whisky-baren.

Og de mange luksustiltag, der normalt ikke forbindes med en festival, er populære.

»Vi kan mærke, at folk gerne vil betale for komfort, luksus og kvalitet«, siger Claus Visbye, formand for Skanderborg Festival.

LÆS ARTIKEL

Færre tager telt med hjemmefra
På campingområderne uden for selve festivalpladsen er der også efterspørgsel på mere luksus. I år har festivalen solgt 4.000 hotelte, som står opslået og klar til overnatning, når festivalgæsterne kommer.

22-årige Milla Søby og hendes 21-årige veninde Sigrid Caspersen ligger i soveposer med hovederne ud af teltåbningen og på vej ned i en pose franske kartofler. Pigerne har for første gang i år valgt ikke at have deres eget telt med.

»Det bedste er nok, at man slipper for at tage herned tidligt og sætte telt op. Og man slipper for at pakke det ned søndag og slæbe rundt på det«, siger Milla Søby.

Der er dog en enkelt hage ved hoteltene. For selv om de mange telte er mærket med et lille nummer, er det nemt at fare vild.

»De er jo allesammen fuldstændig ens. Det tager mig altså rimelig lang tid at finde vores telt, hvis det er mørkt og jeg er meget fuld«, siger Sigrid Caspersen.

Hoteltene findes både til to og fire personer, og trods en pris på melem 750 og 1.600 kroner, er alle hotelte udsolgt.

»I år har vi solgt mere end 60 procent flere hotelte end sidste år, og vi kunne formentlig sagtens have solgt flere«, siger Claus Visbye, formand for Skanderborg Festival.

LÆS ARTIKEL

Luksus for alle pengene

Hvis man vil på festival uden at sove på jorden og uden at vågne i et stegende hedt telt, kan man også købe sig fra det. I år har Skanderborg Festival haft 121 mini-lejligheder, forklædt i enorme øldåser, til leje. For 3000 kroner får man et lille rum med mini-bar, stikkontakt og en hems med madras og soveplads til to.

LÆS OGSÅ

De få kvadratmeter blev revet væk på bare 40 sekunder, og arrangørerne af Skanderborg Festival er allerede i fuld gang med at teste endnu mere luksuriøse boligformer - blandt andet luksusskurvogne, der går under navnet dejligheder.

»Det tager som regel et par år, før festivalgæsterne tager de helt store tiltag til sig. Og lige nu er vi ved at kigge på, hvad det koster at producere luksusboligerne i forhold til, hvad vi kan få publikum til at betale for dem«, siger Claus Visbye.

Festivaler er jo traditionelt kendt for, at man lever lidt primitivt. Kan Smukfest ikke blive for luksuriøst?

»Som udgangspunkt nej. Vores publikum vil gerne have det lidt luksus. Og der er jo stadig fadøl og teltpladser, så der er noget til alle«, siger Claus Visbye.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden