Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
ANDERS RYE SKJOLDJENSEN
Foto: ANDERS RYE SKJOLDJENSEN

KAOS. Selv om MØ spillede på Smukfests største scene, var der stadig mere end tætpakket foran Kim Larsen.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Talsmand gør status: Kim Larsen-kaos var en »skønhedsplet« på en succesfuld Smukfest

Der blev solgt for 85 millioner kroner fadøl og vodka-juice i festivalens boder.

Skanderborg
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alt for mange mennesker var samlet på et alt for lille sted, da Kim Larsen og Kjukken gav koncert på Rytmescenen på dette års Smukfest.

Nogle dejsede om i varmen, nogle græd, og andre ringede 112 og råbte ind i røret, at de var ved at blive mast til døde.

Showet blev hurtigt stoppet, og nødudgangene åbnet.

»Det var en af årets skønhedspletter, som ikke skal gentages næste år«, siger Poul Martin Bonde, der er talsmand for Smukfest.

»Kim Larsen har tidligere spillet på Rytmescenen (festivalens næststørste, red.) uden problemer, men i år var der alt for mange mennesker, og han skulle selvfølgelig have spillet på Bøgescenerne, hvor MØ optrådte på det tidspunkt«.

Selvom vi står tæt, kan vi ikke stå stille her ved Rytmescenen #masserafsucces #kimlarsen #smuk15 #smukfest #waltherswildwest

En video slået op af Danmarks Smukkeste Festival (@smukfest) den

For 85 millioner fadøl

Søndag afsluttede Dizzy Mizz Lizzy i fællessang med publikum dette års Smukfest, der bliver holdt under bøgetræerne i Skanderborg. Og spørger man Poul Martin Bonde, har festivalen været »fantastisk«.

»I år brugte vi uger på at bygge den flotteste festivalplads, vi nogensinde har haft. Og det er helheden, der gør, at hele festivalen virker, og folk bruger hele området. Det er det, der skaber succesen«, siger han.

LÆS MERE

Kassen er stadig ved at blive talt op, men allerede nu kan Poul Martin Bonde godt se, at de med en omsætning på cirka 58 millioner kroner brugt i festivalens boder ikke kommer til at slå rekordomsætningen fra 2013.

»Men det er bedre end sidste år«, tilføjer han.

Flere i kø til vodka-juice end indierock

Blandt årets hovednavne var udenlandske djs som Tiestö, Avicii og Hardwell samt hitmagere som Lenny Kravitz og Nile Rodgers.

Og så var der et andet hovednavn, det amerikanske indierockband Future Islands, der lørdag aften spillede på festivalens største scene, Bøgescenerne. Her stod der ifølge Politikens musikanmelder flere folk i kø ved baren med vodka-juice end foran scenen.

Der er få navne, der virkelig kan samle publikum og være med helt øverst på plakaten, og det er ikke blevet billigere med den nuværende konkurrence

LÆS MERE

Men et lille publikum er ikke ensbetydende med, at koncerten var en fiasko, mener Poul Martin Bonde.

»Spørgsmålet er, om det først er en succes, når der er mange tilskuere til en koncert? Eller om det er vigtigst, at man præsenterer noget musik, som de fremmødte gæster synes er super godt? Her er svaret nok det sidste«.

90 procent af musikken på Smukfest er dansk, anslår Poul Martin Bonde.

Tinderbox presser priserne op

Ser man på billetsalget har Smukfest ikke været berørt af, at Danmark i år fik (endnu) en ny festival, odenseanske Tinderbox, der i sin musikprofil minder om festivalen i Skanderborg.

»Tværtimod, faktisk. Vi havde udsolgt tidligere end nogensinde«, fortæller Poul Martin Bonde.

I stedet kan festivalen mærke konkurrencen på pengepungen.

LÆS MERE

»Der er ingen tvivl om, at den internationale efterspørgsel på de store navne vokser. Der er få navne, der virkelig kan samle publikum og være med helt øverst på plakaten, og det er ikke blevet billigere med den nuværende konkurrence«.

Skal vi forvente mindre store kunstnere næste år?

»Det kommer fuldstændig an på, hvad der kan lade sig gøre. Vi er der i dag, hvor der er de mennesker, der kan og skal være i skoven. Så hvis vi skal til at bruge flere penge på musikken, skal vi finde pengene andre steder«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden