Camp X sætter hele to forestillinger om Mærsk McKinney Møller op til efteråret.
Foto: Thomas Borberg

Camp X sætter hele to forestillinger om Mærsk McKinney Møller op til efteråret.

Scene

storkapital Hvem skal spille Mærsk Mc-Kinney Møller på Rialto og Aveny?

To forestillinger, events og fester om den aldrende skibsreder fylder efteråret på teatrene Rialto og Aveny. Det vides endnu ikke, hvem der skal spille Mærsk.

Scene

Mærsk Mc-Kinney Møller er med sin formue på 141 milliarder kroner ikke bare Danmarks rigeste mand. Han er en institution.

Og den position honorerer teatret Camp X med ikke bare én men hele to forestillinger. Samt en række happenings rundt om i byen og som minimum én temafest holdt i Mærsk-navyblå.

Tæt på Hr. Møller Forestillingerne har hver deres tema. Den ene 'Hr. Møller' er ifølge kurator Ditte Maria Bjerg en moderne sørøverhistorie, der handler om magt og kampen mellem de gode og de onde. Og jagten på den store skat.

»Den store jagt handler om at komme tæt på denne Hr. Møller og finde ud af, hvad han er for én«, siger Ditte Maria Bjerg og fortæller dermed også, at ingen af os i virkeligheden ved særligt meget om stykkets titelrolle.

Hun ved endnu ikke, hvordan Hr. Møllers fysiske udformning bliver.

»Jeg ved kun, at vi sandsynligvis kommer til at møde ham. Om det bliver Janus Nabil, Jannie Faurschou eller Marie Louise Wille, der skal portrættere ham, finder vi ud af under prøverne.«

Corporate Religion
I andet stykke 'Den sømand han må lide', handler det i lige så høj grad om virksomheden Mærsk, men med udgangspunkt i fem personer, der kæmper om én stilling.

»Mærsk er en virksomhed, der har været banebrydende indenfor Corporate Religion. Længe før det blev moderne. Mærsk er en familie, der har særlige værdier. Det at være på Mærsk har været mere end bare at have et arbejde. Det er en identitet«, kommenterer Ditte Maria Bjerg.

Hun understreger, at udgangspunktet ikke er at være kritisk, men snarere at komme ind på et stof, der er omgivet af en enorm fascinationskraft.

»Det er jo vanskeligt at forestille sig, hvordan man ikke kan være kritisk. Men vi er ikke mere kritiske end de mange journalister, der har brugt år i og omkring Esplanaden. Vores primære formål er at være nysgerrige og ærbødige«, fortæller Ditte Maria Bjerg, der sammen med teaterdirektøren Mette Hvid Davidsen har besøgt Mærsks hovedkontor for at fremlægge projektet.

Køb et Mærsk-kort

Udkommet var ifølge kuratoren ganske positivt.

»Jeg tror bestemt, de er meget interesseret i at se resultatet. og vi glæder os til at se dem til vores forestillinger«, siger Ditte Maria Bjerg.

Mærsk-ledelsen og alle andre kan formedelst 330 kroner investere i et helt nyt partoutkort, Mærsk-kortet, som Camp X har indført.

Med et sådant kort i hånden, kan man se forestillingerne lige så mange gange, man vil, lige som man får gratis adgang til samtlige 22.30 arrangementer i løbet af efteråret.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce