29-årige Signe Egholm Olsen modtager Ove Sprogøe Prisen, der er indstiftet af skuespiller og teaterdirektør Morten Grunwald og Nordisk Film.
Foto: ANDERS BIRCH

29-årige Signe Egholm Olsen modtager Ove Sprogøe Prisen, der er indstiftet af skuespiller og teaterdirektør Morten Grunwald og Nordisk Film.

Scene

Ung skuespillerinde modtager Ove Sprogøe Prisen

Julekalenderaktuel Nordkraftstjerne modtager Ove Sprogøe Prisen og 30.000 kr.

Scene

Hun fik sit gennembrud i Nordkraft, har spillet med i Sean Penns ’Into the Wild’ og er lige nu aktuel som superskurken Iselin i DR's julekalender 'Pagten'.

I dag får Signe Egholm Olsen Ove Sprogøe Prisen, der er oprettet som en hyldest til Ove Sprogøe. Den danske skuespiller ville i dag være fyldt 90 år.

Prisen bliver hvert år givet til en ung skuespiller, der har ydet en usædvanlig indsats indenfor tv, film eller teater, og Signe Egholm Olsen får blandt andet prisen for sin præstation i ’Bygmester Solness’ på Det Kongelige Teater.

»Knaldende skarp og direkte«

I sin motiveringstale sagde journalist og kritiker Gregers Dirckinck-Holmfeld blandt andet, at den unge skuespillerinde har »et talent og nogle egenskaber, der uundgåeligt får mig til ind i mellem at tænke på Ove Sprogøe – både hans knaldende skarpe, direkte facon, den sproglige præcision. Formuleringerne, der faldt næsten som rap med det spanskrør, vi, der tilhører den generation, stadig kan se - og føle - snerte«.

Signe Egholm Olsen er uddannet på Statens Teaterskole i 2003.

Hendes første rolle var som Ofelia i Hamlet, og i 2005 fik hun sit gennembrud i Ole Christian Madsens film ’Nordkraft’, der er bygget på Jakob Ejersbos roman. Og for tiden er hun aktuel som superskurken Iselin i DR's julekalender 'Pagten'.

Prisen blev overrakt på Café Olsen Banden i Palads. Med prisen følger 30.000 kr.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden