Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: FRANDSEN FINN
Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Stine Bosse: »Der er brug for en noget mere moderne ledelsesstil«

Det Kongelige Teaters bestyrelsesformand siger, at ny leder skal få flere i teateret.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kongelige Teater skal have et generationsskifte og har brug for en ny og mere moderne leder, som kan trække nye publikummer til.

Det fortæller bestyrelsesformand Stine Bosse til Politiken, efter det er blevet meddelt, at teaterchef Erik Jacobsen fratræder sin stilling allerede i morgen efter seks år på posten.

»Der ligger i den afsked ikke nogen kritik af det arbejde, der er udført. Erik har løst nogle af teaterets store udfordringer meget, meget fornemt. Men vi har naturligvis kigget frem og set på, hvad der ligger af udfordringer rundt om hjørnet og vurderet, at der skal en ny profil til, som har ny kunstnerisk orientering, der kan forløse nogle af de opgaver, den her store institution har«, siger hun som begrundelse for fyringen.

»Jeg vil meget gerne anerkende Eriks arbejde på det økonomiske område og endda i en meget svær tid. Men må også konstatere, at når vi kigger frem, så er der brug for en noget mere moderne ledelsesstil«.

Hvad vil det sige, at have en moderne ledelsesstil?

»At man involverer og slipper kræfter løs, men også sørger for, at retningen og hastigheden er sat«.

»Den person, vi kigger efter, er en person, som kan talesætte teateret udadtil og indadtil og forløse de opgaver, som det her sted rummer«.

LÆS OGSÅ

Betyder det, at Erik Jacobsen traf beslutninger uden at involvere andre?

»Der ligger ikke i karaktergivningen af den fremtidige leder en kritik af Eriks lederevner. Vi har i fællesskab fået skabt gode samarbejdsrelationer, og det er ikke det interne billede, der ligger til grund for det«, siger hun med henvisning til det dårlige arbejdsklima, teatret har kæmpet med i de senere år.

Kokainskandale og dårligt arbejdsklima
Erik Jacobsen blev sidste år beskyldt for ledelsessvigt på teateret.

For det kom frem, at der var store samarbejdsvanskeligheder mellem balletdanserne og ledelsen. Og en intern rapport fra teateret viste, at der var mobning, kokainmisbrug og et meget dårligt arbejdsmiljø. Men efter Erik Jacobsen erkendte, at han burde have truffet andre valg som leder, valgte Stine Bosse at frede teaterchefen i april 2012.

Erik Jacobsen stod også i spidsen for en fyringsrunde sidste år, hvor 81 stillinger blev nedlagt som følge af nedskæringer.

»Jeg mener, at Erik besidder mange lederegenskaber, men fremadrettet er der brug for en anden slags. Det er ikke nok, at der er ro på. Hvis man skal forløse folk som du og jeg og give dem lyst til at gå i teateret, så er det vores vurdering, at det kræver en anden strategi«, siger bestyrelsesformanden.

Betyder det, at Det Kgl. Teater er på vej i en mere moderne retning?

»Det tror jeg ikke. Men for at bevare den vigtige og væsentlige rolle, som teateret har for kulturens udvikling, så er vi også nødt til at kigge på formatet. Vi skal ikke smide de gamle ting ud, tværtimod. Det kan være, vi skal finde nogle af dem frem igen. Men vi skal være 100 procent sikre på, at de penge vi får, de bliver forløst bedst muligt i kunstens tjeneste. Vi skal også kunne række ud efter nye publikummer«.

Lang tids overvejelse bag fyring

Hvorfor sker fyringen så med øjeblikkelig varsel?

»Sådan er det nu om dage med toplederstillinger. Der er ingen dramatik i det. Tværtimod er det en anerkendelse af, at man ikke skal gå rundt i jobbet, så snart man ved, man ikke har det, på længere sigt«

Men hvorfor sker det lige nu?

»Der ligger lang tids overvejelse og grundig dialog i bestyrelsen bag, og så er det også en vurdering af, at når man som bestyrelse er valgt for fire år ad gangen, så skal en beslutning som denne ikke ske, lige inden man stopper. Vi forpligter os til at få en ny teaterchef til at falde til. Når man (bestyrelsen, red.) gør noget som det her, så gør man det ikke bare, inden man går ud ad døren«.

LÆS OGSÅ

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Stine Bosse fortæller, at det var en enig bestyrelse, som valgte at fyre Erik Jacobsen, og at han ikke selv på noget tidspunkt var inde over beslutningen.

Hvornår forventer I, at der er fundet en ny teaterchef?

»Jeg må sige, at jeg ikke har prøvet det her før. Men mit ønske er, at det kan ske inden for det første kvartal af det kommende år og inden for rammen, at det skal ske hurtigst muligt«.

Kan du være lidt mere konkret og fortælle, hvordan Det Kongelige Teater skal se ud fremover?

»Det vil jeg glæde mig til, at en ny teaterchef sammen med bestyrelsen gør helt konkret«

Erik Jacobsen tiltrådte som teaterchef i 2008. Det er salg- og planlægningsdirektør Henrik Sten Petersen, der skal være daglig leder, indtil en ny teaterchef er udpeget.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden