Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stine Bidstrup (arkiv)
Foto: Stine Bidstrup (arkiv)

Bestyrelsesformand. Stine Bosse ønsker at rekruttere en kunstnerisk orienteret teaterchef. Men det kunstneriske ansvar bør ligge hos de kunstneriske chefer alene, mener tidligere ledere.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det Kgl.s gamle chefer kritiserer Stine Bosse

Det er »katastrofalt« at gå efter en kunstnerisk orienteret leder på Det Kongelige Teater, mener Michael Christiansen. En teaterchef skal primært kunne begå sig politisk.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre tidligere ledere fra Det Kongelige Teater advarer nu mod, at bestyrelsen med formand Stine Bosse i spidsen gør alvor af planerne om at rekruttere »en kunstnerisk orienteret teaterchef« efter fyringen af teaterets øverste chef, den tidligere embedsmand Erik Jacobsen.

»Det ville være katastrofalt for Det Kongelige Teater og problematisk i forhold til de kunstneriske chefer for balletten, operaen og skuespillet. Kunsten er forankret hos dem«, siger DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, der fra 1992 og 16 år frem beklædte stillingen som teaterchef – Det Kongelige Teaters øverste chef.

LÆS OGSÅ

Han bakkes op af tidligere bestyrelsesformand Mads Øvlisen og tidligere skuespilchef Klaus Hoffmeyer,. De går alle tre i rette med Bosse efter udmeldingen om en mere kunstnerisk funderet teaterchef, som skal »kunne kigge ind i de kunstneriske processer og være med til at forløse de kompetencer«.

Det var med de ord, hun begrundede fyringen torsdag i sidste uge.

Politisk erfaring nødvendigt
Den tidligere ledelse understreger samstemmigt, at det kunstneriske ansvar bør ligge hos de kunstneriske chefer. Den øverste chef bør ikke selv være kunstner, men derimod have erfaring med det politiske spil.

»Er du direktør for Mærsk, skal du forstå Mærskfamilien. Er du direktør for Lego, skal du forstå Kirkfamilien. Og er du direktør for Det Kgl. Teater, skal du forstå det politiske Danmarks holdning til teaterkunsten på Det Kgl.«, siger Michael Christiansen, der selv kom til teatret med en baggrund som embedsmand.

LÆSOGSÅ

Politisk tæft er ifølge Michael Christiansen nødvendigt for ikke at løbe ind i vanskeligheder hvert fjerde år, når den fireårige aftale skal på plads med Folketinget.

Spændende ansættelse

Bestyrelsesformand Stine Bosse har ikke ønsket at kommentere kritikken.

Men på teatret deler tillidsmændene for operasolister, skuespillere og balletten ikke den tidligere ledelses store skepsis over bestyrelsens udmelding.

LÆS MERE

»De ting, de kommer til at lægge vægt på i ansættelsen af en ny teaterchef, er rigtig spændende. Vi skal have en chef, der har kunstnerisk indsigt. Og det mangler vi«, siger Michael Kristensen, formand for operasolisterne.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden