Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BORBERG THOMAS
Foto: BORBERG THOMAS

Ambitioner. 23 har søgt stillingen som teaterchef på Det Kongelige Teater .

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

23 vil gerne styre Det Kongelige Teater

Den ny teaterchef for nationalscenen offentliggøres midt i februar.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

23 personer mener, at de besidder kunstnerisk indsigt, politisk forståelse og betydelig ledelsesmæssig erfaring og formår at styrke Det Kongelige Teater i den danske befolknings bevidsthed og markere nationalscenen internationalt.

Det meddeler Det Kongelige Teater efter fristen for indlevering af ansøgninger til posten som teaterchef udløb i sidste uge.

Et ansøgerfelt på 23 personer må ses som pænt, da kravene til posten er mange og store.

»Jobbet som chef for nationalscenen er et af de absolut sværeste i dansk kulturliv«, som Politikens teaterredaktør skrev i sin .

Økonomisk og kunsterisk profil

Først i jobopslaget står der, at teaterchefen skal have dokumenterede lederevner, forståelse og respekt for det særlige, kunstneriske miljø, som teatrets verden er. Det skal ses i lyset af, at den tidligere teaterchef Erik Jacobsen netop blev kritiseret for sin ledelse og manglende dialog med husets kunstnere.

LÆS ARTIKEL

Derudover skal teaterchefen have betydelig erfaring med økonomistyring, sikre at publikum fastholdes og nye potentielle publikumsgrupper opsøges samt være med til at formulere en vision for teatret.

At bestyrelsen søger en kunstnerisk orienteret teaterchef har vakt kritik fra bl.a. DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, der fra 1992 og 16 år frem selv beklædte stillingen som teaterchef – Det Kongelige Teaters øverste chef.

»Det ville være katastrofalt for Det Kongelige Teater og problematisk i forhold til de kunstneriske chefer for balletten, operaen og skuespillet. Kunsten er forankret hos dem«, mener han.

Hvor mange kvinder henholdsvis mænd, hvor mange danskere henholdsvis international ansøgere, der er i feltet, ønsker Det Kongelige Teater ikke at oplyse. Ej heller hvor mange man forventer at kalde til samtale.

Teatret oplyser blot, at ansættelsesprocessen forløber som planlagt, og at man forventer at have fundet en ny teaterchef i midten af februar.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden