Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Opsang. Skuespillerne og samfundsrevserne Anne Marie Helger og Peter Larsen er teateraktuelle med forestillingen 'Halløj på falderebet'. I forbindelse med den har Politiken bedt dem om at forfatte deres helt egen 1. maj- tale.
Foto: Susanne Mertz

Opsang. Skuespillerne og samfundsrevserne Anne Marie Helger og Peter Larsen er teateraktuelle med forestillingen 'Halløj på falderebet'. I forbindelse med den har Politiken bedt dem om at forfatte deres helt egen 1. maj- tale.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sceneaktuelle samfundsrevsere: Hvorfor tør ingen kæfte op?

Anne Marie Helger og Peter Larsen har skrevet deres egen 1. maj-tale til Politiken.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skuespillerne og samfundsrevserne Anne Marie Helger og Peter Larsen er tilbage i rampelyset med nye politiske stikpiller forklædt i parykker, blomster og boaer.

I aftes havde deres seneste forestilling 'Halløj på falderebet' premiere.

Ikke siden sidste årtusinde har de to delt samme scene. Denne gang er det Nørrebro Teater, som lægger skrå brædder til de tos tosserier.

Og vanen tro, når man taler Helger og Larsen, leverer forestillingen en stor understrøm af samfundskritiske kommentarer under den humoristiske overflade.

I anledningen af genforeningen og Arbejdernes Internationale Kampdag har Politiken bedt de to koryfæer om at forfatte deres helt egen kulturpolitiske 1. maj- tale:

Venstrefløjtenister for humanisme i det blåpandede Danmark!

»Med fare for at blive stemplet som samfundsskadelige, rundkredspædagogiske, pladderhumanistiske, ræverøde lejesvende og legetanter, må vi desværre konstatere, at Danmark er kørt fast i en blåpandet blindgyde. Alt er blåt og blottet for lyst. De fleste sejler under blåfesent bekvemmelighedsflag. Nu hedder hestekuren udlicitering og privatisering«.

»Hvorfor er der ingen, der gør oprør?«.

»Hvorfor er der ikke nogen humanister og intellektuelle, der tør kæfte op?«.

»Er det, fordi de ikke skal ha’ noget på tøjet? Gælder det også pressen, videnskaben og kunstnerne? Er de bange for, at det kunne komme til at koste dem deres magelige vellevned og velbehagelige komfortzone?«.

»Det ser saftsusemig sort ud!«

»Hvis vi nu i en lille feberfantasi forestillede os, at der fandtes en presse og et seriøst offentligt forum, hvor vi for alvor kunne og turde diskutere, hvordan vi på retfærdig vis skal indrette os med hinanden i fremtiden, så kunne det være, at vi kunne finde på noget, der var bedre end at stille os med ryggen til statsmedisteren med en plastikfløjte i munden 1. maj!«.

Politiken lagde torsdag scene til en sand revsning af 'Traktor-Troels' og Venstre.

'Mens vi venter på retfærdigheden II', kalder Peter Larsen sit show om Helle Thornings skattesag, som løb af stablen på Folkemødet i Allinge.

Kilde: Politiken.tv

»Men den, der ikke reagerer, accepterer. Når de herskende ikke kan beherske sig, er det på tide de beherskede opfører sig lidt mere ubehersket!«.

»Lad os værne om og udvikle et velfærdssamfund med plads til alle.«.

»Frygten for galskaben skal ikke tvinge fantasien til at flage på halv!«.

Anne Marie Helger og Peter Larsen kan opleves i levende og langt format i 'Halløj på falderebet', som spiller på Nørrebros Teater indtil 18.maj.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden