Forvandling. Sådan ser politikeren Özlem Cekic ud - 'med andre øjne'.
Foto: PR

Forvandling. Sådan ser politikeren Özlem Cekic ud - 'med andre øjne'.

Scene

Dansk teatertrup beskyldes for racisme

Malmöfestivalen piller dansk teaterforestilling af plakaten efter klagestorm.

Scene

200 protestunderskrifter og 30 klagemails kunne lederen af Malmöfestivalen, Pella Ström, ikke sidde overhørig.

Derfor har hun nu taget konsekvensen og pillet den danske forestilling 'Med andre øjne' af plakaten. Det skriver b.dk.

Klagerne mener, at forestillingen er racistisk, selv om formålet med projektet faktisk er det modsatte - at signalere mangfoldighed.

WWWLæs mere om projektet ( eksternt link)

Teaterkompagniet Global Stories' projekt går ud på at sminke deltagerne, så de kan påtage sig en anden etnicitet og se verden fra »et nyt perspektiv«.

»Nogle har følt sig krænket, og dermed er programpunktet kommet til at handle om noget helt andet, end det i virkeligheden skulle handle om,« siger Pella Ström til b.dk og tilføjer, at Global Stories sidste år gennemførte samme projekt.

Ifølge festivallederen har flere kritikere fået den opfattelse, at projektet handler om at gøre hvide til sorte, hvilket giver mindelser om de såkaldte »blackfaces«, hvor hvide skuespillere i gamle dage blev sminket grotesk sorte for at parodiere sorte.

Skuespiller Morten Nielsen, Global Stories, beklager, at festivalen i præsentationen af 'Med andre øjne' kun brugte et billede af en hvid mand, der blev sminket mørk.

»Kernen i 'Med andre øjne' er netop, at alle kan have glæde af at prøve et andet udseende. Det være sig etnisk eller kønsligt, fra mørk til lys, kvinde til mand eller omvendt«, siger han til b.dk.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce