Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR-foto
Foto: PR-foto

Musikalsk. Huxi Bach er i sit nye onemanshow 'Valg' tydeligt inspireret af ældre visemagere som Niels Hausgaard.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Huxi er begavet og sjov som satirisk guitarhelt

Entertaineren Huxi Bach har grebet spaden og springer ud som en mellemting mellem Allan Olsen, Niels Hausgaard og Tom Lehrer.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er henvisninger til eksistentialistisk filosofi og kindheste til det danske demokratis sære tradition for at gøre folketingsvalgenes politiske tabere til statsministre i Huxi Bachs nye show. Dermed arbejder den højhårede entertainer videre i den begavede tradition, han har etableret med sine to foregående shows.

Men samtidig viser han også en ny overordentlig musikalsk side af sig selv. For ud over de kække udfald mod dumhed, kortsyn, realityfjernsyn og tåbelige ikkenyheder på de sociale medier og i tv består forestillingen først og fremmest af et par håndfulde hjemmegjorte sange med stærkt satiriske tekster, som Huxi Bach fremfører sikkert med både vokalt og instrumentalistisk overskud.

:

Men inden han tog guitaren op, forklarede han lige sit publikum, hvorfor vort lands statsminister, Lars Løkke Rasmussen, altid geråder i vanskeligheder med diverse fiflerier og bøvl med bilag.

Og i øvrigt er et af de mest nederdrægtigt morsomme stykker politisk visekunst, dette land har lagt øren til i mange, mange år

Forklaringen på denne side af Venstre-formandens karakter har Huxi Bach gravet frem i en faktaboks under en portrætartikel i Euroman, hvor statsministeren selv afslører fire hemmeligheder om sig selv. En af disse er, at han køber alle sine skjorter i Troelstrup, for der har de modeller med ekstra korte arme.

Lars Løkke som T-Rex

Og det er sagen i en nøddeskal. Vort lands parlamentariske leders personlighed er formet af et liv uden mulighed for fysisk at kunne nå, og det præger: »Når man aldrig har kunnet nå og så bliver løftet op, så rager man til sig« hedder det efterfølgende i Huxis sang, der sammenligner Lars Løkke Rasmussen med en T-Rex, farlig kæft, men latterligt små arme.

Og i øvrigt er et af de mest nederdrægtigt morsomme stykker politisk visekunst, dette land har lagt øren til i mange, mange år.

SE OGSÅ:

Melodierne er generisk vellydende popsange, man aner lidt Allan Olsen, lidt Poul Krebs og noget Rugsted og Kreutzfeldt hist og her.

Men teksterne har de bedste steder en næsten Tom Lehrersk dæmoni, og i snakken mellem numrene, der sandelig også er charmant morsom, kommer Bach til at fremstå som en moderne udgave af Niels Hausgaard, revsende, skarp, men også en kende frelst.

Ikke desto mindre: Det er begavet comedy med hjerte, hjerne og syng med-potentiale af høj klasse.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden