0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Rasmus Paludan fra partiet Stram Kurs turnerer stadig rundt og demonstrerer, mens han tordner mod »kriminelle samfundstabere«, alt imens han mandsopdækkes af stort politiopbud. Det er typisk citater fra de demonstrationer, som teaterstykket er bygget op omkring.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Hvis de bruger mine ytringer, skal jeg have royalties«: Personligt møde med Rasmus Paludan gav bagslag for jysk teaterdirektør

Teater Magistraten i Silkeborg har udskudt en forestilling om Stram Kurs-formanden, fordi han kræver royalties for at have leveret de udtalelser, stykket er bygget på.

Scene
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Lederen af Stram Kurs, Rasmus Paludan, holdt i weekenden en af sine meget omtalte demonstrationer i Silkeborg.

Her mødte han blandt andre direktøren for teatret Magistraten, Tommy Nielsen, som personligt inviterede politikeren til at overvære premieren på forestillingen ’Rasmus Paludans hvide skjorter’ 25. oktober.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Men i stedet for at takke ja, meddelte Paludan, at forestillingen, som er bygget på udtalelser fra Paludan, er en krænkelse af ophavsretten, hvorfor han ønsker at modtage royalties fra billetsalget.

Og hvis teatret ikke imødekom det ønske, ville sagen ende i retten.

Det har nu medført, at forestillingen er blevet udskudt på ubestemt tid.

»Det er tragikomisk, at en teaterforestilling, der vil undersøge Rasmus Paludans bullshitretorik, nu er havnet i et vakuum med forskellige standarder for ytringsfrihed,« udtaler Tommy Nielsen i en pressemeddelelse.

Omvendt udtaler Rasmus Paludan til Berlingske:

»Jeg siger ikke, at teaterstykket ikke må opføres. Men hvis de bruger mine ytringer, så skal jeg have royalties. Og hvis de krænker min ophavsret, så vil jeg overveje en retssag«.

Teatret oplyser, at alle, der har købt billet til de planlagte forestillinger, vil få deres penge tilbage og få førsteret til at købe billetter, når og hvis ’Rasmus Paludans hvide skjorter’ sættes op på et senere tidspunkt.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden