FORFØRENDE. Der er underholdende knald på 'Kahlo – The Concert' på Republique, men ikke så meget dybde i Charlotte Engelkes og Lindy Larssons bud på det mexicanske malerikon.
Foto: Per Morten Abrahamsen

FORFØRENDE. Der er underholdende knald på 'Kahlo – The Concert' på Republique, men ikke så meget dybde i Charlotte Engelkes og Lindy Larssons bud på det mexicanske malerikon.

Teateranmeldelser

Sprudlende kabaretkoncert om Frida Kahlo er en generøs festboble

Festivalen CPH Stage udmærker sig ved sin brogede mangfoldighed. Tre bud på musikteater viser, hvor vidt forskellene rækker.

Teateranmeldelser
FOR ABONNENTER

En let og frodigt sprudlende kabaretkoncert om Frida Kahlo? Umiddelbart ikke det mest oplagte i forhold til den smerte, der står i centrum af det mexicanske ikons malerier. Men ’Kahlo – The Concert’ fyrede underholdende op under åbningen af CPH Stage i onsdags. En sansefest, der blusser af toner, farver og billeder.

Her er alle Frida Kahlo med blomster i håret, lange duvende skørter og øjenbryn som et par sorte sammenvoksede vinger – lige fra det medrivende seksmandsband (m/k) til hovedparret, svenske Charlotte Engelkes og Lindy Larsson. Hun tager sig af Kahlos martrede krop, mens han tager sig af hendes sanseligt forførende side.

Den får ikke for lidt, når Engelkes muntert syngende – fra svensk nostalgi til opera – stavrer frem med protesestylter, torturkorset og bare bryster og bygge sig en himmelseng af kæmpekrykker. Til gengæld kan mørklødede Larsson svinge insisterende med hofterne. Forførende androgyn (svarende til at Kahlo var biseksuel) giver han den som latin lover med »dolor« og »amor«, så forestillingen får skabt sin helt egen hedebølge her ved premieren på Republique.

Men den dykker ikke for alvor ned i Kahlos billedunivers. Det bliver ved en overfladeskildring af de kendte motiver, hvor det mest vilde er musikkens boltren sig fra svensk visesødme over Schubertlied til latinsk passion. Det er et overraskende godt greb, at hele smertesiden af Kahlos kunst vendes til sanseforstærkende kolorit, men et eller andet må man så kunne mærke, at der for fanden er noget på spil – hvor livet gør indhug i de indre regioner. Det er fuldstændig fraværende. Men ’Kahlo’ er en generøs festboble.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce