Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Som ridderen Deathspank skal den hemmelige og mystiske "Artifact" findes - og det i et spil, der tør være humoristisk.

Som ridderen Deathspank skal den hemmelige og mystiske "Artifact" findes - og det i et spil, der tør være humoristisk.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ridder Dødsmæk til Xbox er sublim satire

'Deathspank' gør tykt grin med Diablo-genren, og plathederne er pengene værd.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

'Deathspank' betyder frit oversat 'dødsmæk', og hvis man synes det er et sjovt navn til en ridder, der massakrerer monstre i hobetal, så er man målgruppen for dette humorspil af samme navn.

Hovedmanden bag Ridder Dødssmæks eventyr hedder Ron Gilbert og var en af forfatterne til den netop relancerede spilserie 'The Secret of Monkey Island'.

Det er en serie, der med deres piratparodiske univers, fantastiske persongalleri og intelligente intertekstualitet fyldt med inforståede referencer til popkultur stadig står som et af de sjoveste computerspil nogensinde.

LÆS ANMELDELSEN

Men også en serie, der bestod af obskure gåder og spiltekniske ideer, der nærmest blot var unødvendige forhindringer for at komme videre med den gode historie.

Spilmæssige mangler, der har gjort, at netop eventyrspil-genren er så godt som uddød, og folkene bag serien er gået andre veje.

Guleroden er et magisk sværd
Gilbert er så havnet i actionrollespilgenren. En genre, der med spilserien 'Diablo' som flagskib handler om at dræbe myriader af monstre drevet af en gulerod, der hedder stadig større skatte.

Skatte, der enten består i nye og bedre magiske våben, kontanter til at indkøbe udstyr eller point, der med mellemrum kan bruges til at forbedre ens spilperson.

LÆS ANMELDELSEN

En potentielt banal genre, hvor udførelsen, spilverden samt den bagvedliggende historie og ikke mindst kvaliteten af de skatte, man finder, skal være i top for at få spillerne til at fortsætte.

Velkommen på lokum
I 'Deathspank' er genrens grundelementer krydret med latrinære platheder og et par elementer fra eventyrgenren, så som dialoger, hvor man vælger svarmuligheder fra en liste, og en verden fyldt med bizarre dimser, som man skal samle op og senere kombinere for at løse gåderne.

Her er gåderne dog få og lette, og de mange samtaler er der blot, for at Gilbert kan få afløb for sit satiriske vid.

Humoren er som spillets navn funderet omkring platte ordspil. Og så siger de 'prut' en hel masse. Ikke helt niveauet, som vi husker det fra Monkey Island, men til tider sjovt.

Og selv om det er et billigt spil, man henter online i Xbox Live Arcade-butikken, så er alle karakterer og al dialog optaget med skuespillere, der udtaler Gilberts replikker med storladen gravitas.

Om de bare spiller stift eller om det at sige fjollede ting, som var det skrevet af Shakespeare, er en del af humoren, er svært at vurdere.

Simpelt spil, simpel humor

Om humoren og historien rammer ens lattermuskler er en smagssag. Som spil er 'Deathspank' en banal sag. Man kan bruge fire våben på en gang, de har ofte deres egne specielle effekter og flere kan kombineres med spetakulært resultat til følge.

Men der er ikke megen strategi i brugen og for det meste klarer man sig lige godt ved blot at klikke de fire farvede knapper på skift, så hurtigt man magter. Man skal heller ikke overveje udstyrsvalget længe, da man som regel nemt kan se, hvad der er det bedste.

LÆS ANMELDELSEN

Man er samtidig sjældent i tvivl om, hvad man skal, og når udfordringerne er få og små, kan spillet synes ensformigt. Men omvendt er det nemt at tænde og spille med hjernen i frigear i en times tid, mens man lammetæver sære væsner med fjollede navne.

Spillet ser forrygende ud. Figurdesignet og selv landskabet er karrikeret og som parodi på en genre kører spillet det helt ud ved at lade omgivelserne ligne en stor kulisse.

Lydeffekter og musik er også i top, så til prisen bør man ikke snyde sig selv. Og er man i målgruppen for alle fækalievitserne kan man ligefrem lægge lidt til karakteren.

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden