Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Bibliotekernes online-tjeneste for spil og programmer gemmer på et par spilperler, der kan lånes direkte via browseren.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Fem superfede gratis computerspil

Lån computerspil på biblioteket - direkte fra din computer. Tjek anbefaler her fem af de bedste gratis udlån fra bibliotekernes spilside.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvor Filmstriben gør det muligt at låne film på biblioteket gennem ens browser, gør tjenesten Spil og Medier.dk det for computerspil og programmer. Godt nok er udvalget og udbuddet ikke overvældende - der er f.eks. en overflod af Pixeline og Hugo-spil - men der er efterhånden dukket små glemte perler frem, som nu kan lånes og afspilles via ens computer.

LÆS GUIDE

Alle spil har man til låns i en uge, hvor efter rettighederne til spillet ophører, og man er nødt til at vente 30 dage, før man kan låne spillet igen.

Dog er det ikke alle kommuner, der tilbyder denne service til deres borgere, men langt de fleste og største kommuner er med i ordningen.

Broken Sword: Shadow of the Templars

Tænk Dan Browns “Da Vinci-Mysteriet” bare sat på spil. Selvom eventyrspillet kan virke rustent i dag, så er gåderne, historien og hele stemningen i ‘Broken Sword: Shadow of the Templars’ stadig dragende - og særligt i denne nye “Director´s Cut”-udgave, hvor der er kommet et helt ny historie til med den kvindelige hovedperson Nico og et nyt tips-system, der kan komme med gode råd, hvis man sidder fast i en af spillets mange gåder.

LÅN SPILLET GRATIS HER (Eksternt link)

UFO: Afterlight

Det første ‘UFO: Enemy Unknown’ fra 1994 er en af mine absolutte yndlingsspil. Særligt fordi ens opgave ikke kun er at nedskyde ufo´er, der angriber jorden - du skal efterfølgende også sende soldater ud til UFO-vragene og i en omgang tur-baseret taktik enten dræbe eller fange rumvæsenerne.

‘UFO: Afterlight’ fra 2007 er den nyeste fortsættelse til originalspillet, og selvom det ikke lever op til sin forgænger og kan virke gammeldags i dag, er det et fint strategifix til sci-fi-fans.

LÅN SPILLET GRATIS HER (Eksternt link)

Disciples III

Går man til gengæld efter et mere ærke-Tolkien-sværd-og-trolddom-gennemvædet strategispil, føles tredje kapitel i ‘Disciples’-serien noget friskere og nyere. Godt nok er grafikken bedre end spillets strategiske dybde, hvor forgængere ‘Disciples II’ på mange punkter er denne treer overlegen.

Men som et traditionelt hygge-strategispil, hvor man får sine taktiske evner sat på en prøve via adskillige store slag, er ‘Disciples III’ et klik værd.

LÅN SPILLET GRATIS HER (Eksternt link)

Max & The Magic Marker

Hop, spring og tegn dine egne platforme. Det kreative danske spil ‘Max & The Magic Marker’ er netop udkommet til iPhone og iPad, men vil man prøve pc-udgaven er til gratis udlån herunder.

Med musen tegner man platforme, vipper og hele små fartøjer til Max, der skal forcere en klassisk platformsverden ved at spæne fra venstre mod højre. Det er i kombinationen mellem kravet til spillernes kreativitet og det ellers konventionelt designede platformsspil, at magien gemmer sig.

LÅN SPILLET GRATIS HER (Eksternt link)

Flunkerne: Pirater

Børnebogen om de drilske Flunker er kommet i adskillige spiludgaver, men er børnene til pirater, er der gode timer at hente i spillet. Opgaverne består primært i at finde forskellige pirat-flunkere på et stort kort, men der skal også fægtes og udbygges på ens eget piratskib. I ‘Flunkerne: Pirater’ er stilen og stemningen fra bøgerne er glimrende overført til digitalt format.

LÅN SPILLET GRATIS HER (Eksternt link)

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden