Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spilleglæde. Otte ud af ti danske børn spiller computerspil.
Foto: SØREN SCHNOOR

Spilleglæde. Otte ud af ti danske børn spiller computerspil.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danskerne køber computerspil for milliarder

Danskerne forbruger digitale spil i et omfang, der svarer til omsætningen i en større dansk virksomhed.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi danskere er vilde med computerspil af alle slags. Vi køber dem både til konsoller, til computeren og i større og større grad gennem lovlige downloads via nettet. Og computerspil er ikke længere et mandsdomineret område, som det var engang. Alt dette afslører Multimedieforeningen i en ny minirapport.

LÆS OGSÅ

Over en milliard
I 2011 købte danskerne computerspil for hele 1,225 mia. kroner. Jeps, du læste rigtigt: milliarder, ikke millioner. Det svarer til cirka det dobbelte af, hvad hele pladebranchen omsætter for i Danmark p.t., eller årsomsætningen hos en stor, dansk virksomhed som magasingiganten Aller Media.

Hvis man kigger på hele verden, forventes omsætningen på computerspil at ramme 410 milliarder kroner i 2012. Det svarer til bruttonationalproduktet i et land som Kroatien og er højere end Bulgariens eller Luxembourgs ditto. Det er i øvrigt mere end en fordobling på bare otte år.

Disse tal vidner om et kæmpeforbrug af computerspil, for tallene repræsenterer naturligvis ikke de spil, der kopieres ulovligt, eller lånes ud blandt venner og bekendte eller fra bibliotekerne.

Og hvad der er imponerende er, at de mange penge kun er fordelt på to platforme: Konsoller og PC’er. Hvis man tager spil til mobiltelefoner og tablets, samt internetspil med, er tallet endnu større.

Kvinderne spiller med

Især spil, man kan hente på nettet er i hastig fremmarch. Ifølge multimedieforeningens rapport er mere end hvert fjerde spil – 26 procent - købt som internetdownload.

Minirapporten gør også op med en række fordomme omkring computerspil. F.eks. er billedet af den unge, mandlige nørd, der sidder foran skærmen mange timer om dagen og spiller, slet ikke aktuelt mere.

For det første er den gennemsnitlige computerspiller lige over 30 år gammel, og kan lige så godt være en kvinde som en mand. 47 procent af alle computerspillere er nemlig kvinder, fortæller rapporten. Og 76 procent af computerspillerne bruger mindre end fem timer om ugen på at spille.

LÆS OGSÅ

Men naturligvis har computerspillene godt fat i det yngre publikum. 82 procent af alle børn spiller computerspil, fortæller rapporten, der også kan berette at 58 procent af computerspillende forældre, spiller sammen med deres børn.

Man skal i øvrigt ikke være bekymret over børns forbrug af computerspil i Danmark. Ifølge rapporten spiller danske børn kun en time om dagen i gennemsnit.

FACEBOOK

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden