Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

africana. Enkelt at komme igang med, tidsløst strategisk og åbner op for vidt forskellige taktiske tilgange i jagten på hæder og ære i rejsen rundt i Afrikas hjerte, lyder dommervoteringen om årets voksenspil, Africana.

africana. Enkelt at komme igang med, tidsløst strategisk og åbner op for vidt forskellige taktiske tilgange i jagten på hæder og ære i rejsen rundt i Afrikas hjerte, lyder dommervoteringen om årets voksenspil, Africana.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Så er årets bedste nye brætspil kåret

Guldbrikken sætter hvert år fokus på de nyeste, skarpeste og mest nyskabende brætspil på markedet. Se hvem der løb med priserne her.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et kært børnespil om følesansen, en hård kokkedyst på krydderier og en nyfortolkning af Afrikas Stjerne.

For fjerde år i træk har den uvildige danske brætspilspris Guldbrikken kåret årets bedste brætspil blandt de hundredevis af nye spil på hylderne.

»Årets vindere viser alle forskellige sider af brætspillene fra de mere dybe og strategiske til de oplevelsesbaserede og meget taktile, hvor den fysiske udformning af brikkerne er afgørende« fortæller formanden for foreningen Guldbrikken, juryformand Thomas Vigild.

De slukker de digitale skærme »Brætspil er ikke blot fabelagtig underholdning og hygge med familie og venner, men kan også ses som den fælles pause, brobyggeren mellem generationerne og det magiske rum, hvor alle i familien samles for en stund, slukker de digitale skærme og kigger på hinanden. Formålet med Guldbrikken er at give danskerne de bedste brætspilsoplevelser, og derfor sætter prisen hvert år fokus på de nyeste, skarpeste og mest nyskabende brætspil på markedet« siger Thomas Vigild.

LÆS ARTIKEL

Årets Børnespil ‘Tactilo Loto’ er for eksempel centreret omkring følesansen, mens Årets Familiespil ‘A la Carte’ handler om at blive mesterkok, når man krydrer retterne korrekt og endda slynger pandekager op i luften med små metal-pander.

Her er vinderne af Guldbrikken 2012

Årets Børnespil: Tactilo Loto (Djeco)
Med en nuttet kanin, skrigorange gulerod og sød trillebør har Tactilo Loto ikke blot suveræne brikker med en uforlignelig stærk tiltrækningskraft, finish og charme, men også en lethed og legende introduktion til hele brætspillets verden. Et unikt børnespil, der er sublimt som såvel legetøj som uimodståelig universel indføring i følesansens forunderlige verden, som netop kun et fysisk brætspil kan. Tactilo Loto lever på alle punkter op til betegnelsen “Mit første brætspil”.

Årets Familiespil: A la Carte (Karl Heinz-Schmiel - Competo)
Familiespil er oftest funderet i held, kunnen og strategi, men få tager som kokkespillet A la Carte en opfindsom fysisk tilgang til brætspillet som samlende og overraskende fysisk aktivitet for alle i familien.

Spillet er tematisk stærkt med kokkedysten, og rammer en underfundig original og oplagt motorisk forankret spilmekanik med sine suveræne krydderiglas, gryder og komfur. A la Carte er en uforglemmelig krydsning mellem leg, spil og oplevelse - og samtidig perfekt krydret med en både humor, sansning og medrivende historiefortælling.

Årets Voksenspil: Africana (Michael Schacht - Bergsala/Enigma)
Kendetegnet for et suverænt brætspil er dets altid interessante og ligeværdige valg. Netop her rammer Africana plet med sin imponerende afbalancering mellem de langsigtede ekspeditioner i kontinentets hjerte eller de kortsigtede mere flygtige eventyr efter skatte og ædelstene.

Enkelt at komme igang med, tidsløst strategisk og åbner op for vidt forskellige taktiske tilgange i jagten på hæder og ære i rejsen rundt i Afrikas hjerte.

Africana er Afrikas Stjerne med hjerne.

Årets Hovedbrud: TILT (ThinkFun)
Hovedbrud er bedst, når de rummer “bare lige en gang til”-effekten. Netop denne gør i TILT, at man ikke helmer, før man har vippet sig til den korteste rute, så alle brikkerne falder på plads efter færrest vip.

Et stramt snittet hovedbrud med slående effektiv og øjeblikkelig fysisk feedback, der gør spillet svært fængslende som en slags “fysisk smartphone-app” og tilmed koblet med et tidsløst mobilt design godt til rejser. I TILT tilter man nemlig ikke kun brikkerne, men også hele sin hjerne.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Juryens Specialpris: Lords of Waterdeep (Peter Lee / Rodney Thompson - Wizards of the Coast)
Nuvel bygger Lords of Waterdeep på et velkendt fantasy-univers og velafprøvede spilmekanikker, men slutresultatet er sjældent set lige så stramt, solidt udført og let at forklare for nytilkommere indenfor worker placement-genren som her.

Spillets nuancerede taktiske muligheder og de indbyggede svære prioriteringer af, hvordan man bedst genererer ens modspillere eller hjælper sig selv skaber et actionmættet og strategisk tilfredsstillende spilflow med høj genspilsværdi, hvor to spil aldrig vil være ens.

Juryens Digitale Specialpris: Magic 2013 - Duel of the Planewalkers (iPad - Wizards of the Coast)

Med sin magiske præsentation, betagende taktiske dybde og dragende visuelle stil er Magic 2013 til iPad skoleeksemplet på, hvordan man flytter et fysisk forankret kortspil til de digitale spilmarker uden skæve kompromiser.

Spillets talrige korttyper, opfindsomme spilmuligheder og suveræne online-funktionaliter giver os et digitalt kortspil, der uden sammenligning er blandt de mest eksperimenterende og originalt ambitiøse på et boomende digitalt brætspilsmarked. Magic 2013 sætter standarden for fremtidens digitale kortspil i nærved alle henseender.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden