Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: PR
Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forza Horizon

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udvikleren Turn 10 har i flere år stået bag Forza-serien, der af mange betragtes som den ukronede racer-mester til Xbox 360. Nu gives faklen videre til Playground Games, men der er ingen grund til bekymring. Tværtimod.

Den traditionelle opskrift piftes op med med friske tiltag, der gør Forza Horizon til årets mest komplette ræser-oplevelse.

Smart i en fart Hvor Forza tidligere har holdt sig til asfalt og opstillede baner, så rykker Forza Horizon ud i det fri, nærmere bestemt Colorado. Der er veje, bjerge og blå himmel så langt øjet rækker, og skulle man være i tvivl om, at åbne verdener i racer-spil kun handler om storbyer og smart attitude, så kan man godt tro om igen.

Det er nu ikke fordi, at Forza Horizon prøver at holde sig til sine rødder. Der smides nemlig smart attitude og ungdomskultur ind i spillet, når man møder op til ræs i Colorados øde ørken. Populær musik blæser ud i højtalerne, imens man får instruktioner på at køre mod 249 andre kørere for at ende på førstepladsen.

Man kan godt føle sig en anelse gammel og gnaven, når man irriteres over dette aspekt, men når man først slipper væk fra pøblen, folder Forza Horizon sig ud som årets absolut bedste bilspil.

Ud i det fri
Der er nemlig intet spil, der formår at overgå den glæde, som Forza Horizon leverer på de åbne veje. Om man så befinder sig i almindelige løb eller blot kører frit omkring for at lede efter gemte biler som garagefund eller skilte, der kan give rabat ved opgradering af ens bil, så er spillet konstant underholdende.

Selvom visse Forza-kendere måske vil kritisere spillet for at tage en arkade-retning frem for rendyrket simulation, så er spillets singleplayer langt mere tilfredsstilende end selvsamme del i for eksempel Need for Speed: Most Wanted.

Skal man absolut udpege mangler, så er det formentlig i den lidt tynde multiplayer, men selv her klarer Forza Horizon sig ganske godkendt, specielt fordi at spillets forcer slet ikke behøver andres selskab for at skinne igennem.

Bedre ræs fås ikke

Manglerne ved Forza Horizon er dog snildt til at overkomme, og derfor er spillet også en af de mest komplette racing-spil de seneste par år.

Der tages grundigt fat om seriens rødder, som hives op og moderniseres uden at miste deres særegne kvalitet, og dermed bliver det både en hyldest til seriens tidligere udspil, men også nutidens konkurrenter – bedre bliver det ikke.

Format: Xbox 360 Udvikler: Playground Games/Turn 10 PEGI: 12+ Hjemmeside: forzamotorsport.net


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden