Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mal verden frem i Epic Mickey 2, hvor den kære mus nu også får assistance af kaninen Oswald.
Foto: PR-FOTO

Mal verden frem i Epic Mickey 2, hvor den kære mus nu også får assistance af kaninen Oswald.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt Mickey-spil kombinerer tempofyldt computerspil med gammeldags tegnestil

I Epic Mickey 2 må Mickey Mouse nok engang gribe penslen og male ondskaben væk, men denne gang får han hjælp af kaninen Oswald.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er noget særligt dragende over den gammeldags, håndtegnede animation.

Det hænger nok sammen med dens flydende stil og klare antydning af, at der står et menneske bag stregen.

Derfor er det godt tænkt af udviklere bag Epic Mickey 2 at kombinere et tempofyldt computerspil med den gammeldags tegnestil. Det giver spillet en helt særlig, appellerende kvalitet.

Spillet er en opfølger til det ligeledes populære og yderst vellykkede Epic Mickey, der kom på gaden i 2010. Det mest iøjnefaldende nye ved Epic Mickey 2, at man nu kan spille to samtidigt og dermed assistere hinanden mod den onde 'Gale Doktor'.

Et strejf af Disney Sagen er nemlig den, at selvsamme skurk, som vores helte ellers fik skovlen under i Epic Mickey igen er på færde.

Man skal åbenbart ikke give en slyngel en chance til. Mærkværdige jordskælv ryster Ødelandet, og den Onde Doktor tilbyder sin hjælp, men skal man nu også tro på et kryb som Onde Doktor? Snart bliver der brug for gæve Mickey og hans hold af flinke hjælpere.

Det er tydeligt, at det er Disney-folk, der står bag den effektive og ret nuttede historie, som især foldes ud i episke mellemsekvenser, der også inkluderer velkomponerede musical-numre. Det tekniske niveau er meget højt, og folkene bag har formået at skabe nogle meget flotte animationer og nogle gennemførte figurer, som selvfølgelig tæller flere Disney-klassikere.

Uheldigt design
En større fadæse ved det første Epic Mickey var kameravinklerne; altså den måde synsvinklen skifter på, når man agerer i spillet. Denne var ikke specielt godt designet, hvilket medførte mange unødvendige styrt og megen irritation.

Det er blevet en anelse bedre i Epic Mickey 2, men det er bestemt ikke helt godt. Ofte forvirres man over udsynet og de pludselige skift i kameravinkel. Det gør ligeledes ondt værre, at man i 2-spiller-udgaven oplever en split screen, hvor skærmen deles op i to halvdele.

Dette virker ikke specielt hensigtsmæssigt, idet man faktisk har ganske svært ved at finde ud af, hvor den anden spiller befinder sig, og i et spil hvor samarbejdet mellem de to spillere er temmelig afgørende, er det et irriterende designvalg.

Gå på opdagelse
Der er dog også mange gode sager på færde i Epic Mickey 2. De ikke-voldelige elementer, hvor den sædvanlige laserpistol er skiftet ud med henholdsvist en pensel og en fjernbetjening er godt udtænkt og giver anledning til nogle fine puzzles.

I stedet for at skyde fjender ned på stribe, skal man som Mickey bruge penslen til at fremmale nødvendige detaljer ved verdenen, eller hvis man spiller som kaninen Oswald skal man benytte fjernbetjeningen til at sætte strøm de rigtige steder på banen. De to instrumenter gør også, at man som spiller får lyst til at gå på opdagelse i verden i stedet for bare at tonse af sted og plaffe modstandere ned.

Spil helst to

Universerne er fantasifulde i al deres Disney-vigør, og det danske stemmearbejde er professionelt og ganske humoristisk udført. Aldersgrænsen er sat til 7 år, men ældre spillere kan helt klart også blive udfordret, idet mange af spillets puzzles faktisk kræver en del hjernevrid.

LÆS OGSÅ

Man kan godt spille Epic Mickey 2 alene, men det er især som co-op, at spillet kommer til sin ret. Oswald og Mickey har vidt forskellige egenskaber, der skal forenes for at løse opgaverne, og da to hjerner som bekendt tænker bedre end en, kan det varmt anbefales at opleve Epic Mickey 2 sammen med en anden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden