Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR
Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

He-Man: The Most Powerful Game i the Universe

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Format: IOS platforme, Ipad, Iphone, Ipod
Udvikler: Chillingo Ltd
Website: itunes.apple.com

Ved hjælp af et magisk sværd og kraften fra den mystiske borg Grayskull får den fesne prins Adam styrken til at forvandle sig til universet mægtigste mand, He-Man, der gang på gang må tage kampen op med den fæle Skeletor, den endnu fælere Hordak og alle de andre skurke med så farverige navne som Beastman, Merman, Stinkor, Triklops og Trapjaw.

Tegnefilm og legetøj blev kørt i stilling i starten af firserne, og med Mattel bag roret overtog He-Man and The Masters of the Universe hurtigt ethvert drengeværelse tilbage i firserne – pigeværelserne havde Mattel allerede eneret på med verdens mest sejlivede dukkebrand, Barbie. Men hvor Barbie stadig den dag i dag kan erhverves i enhver Fætter BR, så er og bliver He-Man et produkt af firserne.

Bevares, Mattel udgiver faktisk en ny serie af He-Man legetøj i dag, en såkaldt Classics-serie, der hylder firserfigurerne, men den serie er lavet med kun én målgruppe for øje, de mænd, der legede med firserlegetøjet og aldrig voksede fra det. Undervurder aldrig den mørke side, siger Yoda igen og igen i Star Wars. Det samme kan siges om nostalgiens magt.

Tilbage til 2D He-Man fik da også en Hollywoodfilm i 1988 med svulmende Dolph Lundgren i titelrollen, men jo mindre, der siges om den, jo bedre, og på spilfronten har der ikke været meget at skrive hjem om. Før nu. Spil udviklet til tablets og smartphones har selv sagt langt lavere produktionsomkostninger end de store spil til PlayStation 3 og XBOX360, så der er plads til nørdede nichetitler netop som He-Man: The Most Powerful Game in the Universe. En rejse tilbage til firserne, hvor spil var i 2D, og helten ALTID skulle navigere fra venstre mod højre i sin færd mod den fæle superskurk, der skulle bekæmpes og prinsessen, der skulle reddes.

Firser macho-fantasy
Spilmekanisk er He-Man helt klassisk slå på tæven-action, og selvom styringen ikke er helt så nøjagtig, som den kunne være, så er det stadig en fornøjelse af uddele øretæver til Skeletors robotter. Tegnestilen søger ikke at ramme den klassiske tegnefilmserie, men er bevidst overdreven i sin muskelsvulmende streg, hvilket passer firser macho-fantasy universet glimrende.

Ingen tvivl om, at spillet er designet til netop de fans, der legede med He-Man legetøj som barn og i dag samler på førnævnte Classics-serie.

De djævelske mikrobetalinger
Den største hæmsko er en nutidig opfindelse, de djævelske mikrobetalinger, der gemmer sig under overfladen på snart hvert eneste spil til tablets og smartphones. For nok er selve spillet billigt at købe for kun syv kroner, men ønsker du, at He-Man vitterlig skal være den stærkeste mand i universet, og ejer du ikke verdens største tålmodighed til at gennemspille de samme baner igen og igen for at skrabe nok digitalt guld sammen, ja, så må du grave i egen lomme for at mikrobetale for He-Mans opgraderinger i spillet, og dem er der naturligvis mange af.

Det er en på alle måder kedelig trend, men også den vej vinden blæser lige nu på spilfronten, at dumpe den umiddelbare spilpris eller udgive spillet ”gratis” for så at lokke med købstilbud én masse, når først du er i gang med at game. Kapitalisme frem for alt.

Ingen moralprædikener

He-Man spillet er i form og indhold en herlig hyldest til en af de mægtigste legetøjsserier igennem tiderne. Spilmekanikken er bevidst firseragtig, og havde det ikke været for mikrobetalingerne, ville det få varme anbefalinger. Nu nøjes det med et solidt skulderklap til alle dedikerede He-Man fans, og dem er der trods alt en del af endnu.

Eneste mangel for at fuldende He-Man-hyldesten er manglen på de moralprædikener, der afsluttede enhver He-Man tegnefilm, som f.eks. gå aldrig over vejen uden en voksen, eller svøm ikke i havet lige efter du har spist. Moralen ville her således være: lad dig ikke narre af en billig tilbudspris, du kommer bare til lommerne ved en senere lejlighed.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden