Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk quizspil er på vej til at blive det nye 'Wordfeud'

På tre uger har over 100.000 danskere downloadet 'Quiz Battle'

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det handler om paratviden, har et tvist af taktik og minder på mange måder om det legendariske brætspil Trivial Persuit.

Og så er det populært som bare pokker.

På de blot tre uger, smartphone-app’en ’Quiz Battle’ har eksisteret på dansk, har 102.000 danskere downloadet den. Alene siden i fredags er 20.000 nye spillere kommet til.

Spillet er i øjeblikket kun tilgængeligt på iPad og iPhone, men senere følger versioner til nettet og android-telefoner, lyder det fra udbyderne.

Overbelastede servere Da det allestedsnærværende smartphone-spil ’Wordfeud’ var på sit højeste, spillede 250.000 danskere ifølge udgiveren med.

Den massive interesse for ’Quiz Battle’ har ikke bare overrasket folkene bag spillet, men har også belastet teknikken og forårsaget adskillige server-nedbrud.

»Så det har jo nærmest været ved at drukne i sin egen succes«, siger Erik Wied, der har redigeret alle spillets 6000 spørgsmål, som primært stammer fra det engelske forbillede ’Quiz Board’.

»Det er virkelig en heftig kurve, vi har oplevet, og i øjeblikket ser den slet ikke ud til at stoppe. Alene siden i fredags har over 20.000 downloadet spillet«, siger Erik Wied, der til daglig er journalist på bladet Illustreret Videnskab.

Nordens quiz-mastere

Det er koncernen bag Illustreret Videnskab, som har købt rettighederne til at udbyde spillet i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Holland.

Og mens populariteten blomstrer herhjemme, har app’en i skrivende stund blot 15.000 spillere tilsammen i de øvrige lande. 8.000 af dem har downloadet spillet i Sverige.

LÆS OGSÅ

På spørgsmålet om, hvad der har fået over 100.000 danskere til at spille med allerede, er Erik Wied forklaring meget enkel:

»Jeg tror bare, vi er glade for at quizze«, siger den selvudråbte quiz-nørd.

Ud over de mange spørgsmål fra den engelske udgave, har Erik Wied tilpasset især sports- og musik kategorierne til de nordiske lande, mens der i den danske udgave også er tilføjet spørgsmålskategorier om Olsen-Banden og Matador.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden