Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
PR-foto
Foto: PR-foto

5-I-1: Du kan købe en samlet pakke med fem af de bedste indie-spil til dato.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Betal hvad du vil for fem suveræne spil

Hvad skal en pakke med fem af tidernes største indie-spil koste? Det bestemmer du selv.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lyder som en vittighed, men den er god nok: køb en pakke med fem af de bedste indie-spil til dato, og afgør selv, hvor meget hele pakken skal koste.

Sådan lyder grundkonceptet bag de amerikanske 'Humble Indie Bundle'-spilpakker, som et par gange om året samler en håndfuld af de mest populære indie-spil i en samlepakke, som derefter overlader prissætningen til forbrugerne. Finten er samtidig, at tilbuddet kun glæder i 14 dage, og at man kan donere en procentdel af det betalte beløb til amerikanske velgørenhedsorganisationer som 'Child´s Play Charity' og The Electronic Frontier Foundation, der hhv. arbejder med syge børn og vores digitale rettigheder.

LÆS ARTIKEL

Den forretningsmodel har vist sig at være yderst succesfuld. Indtil videre er der udgivet ni Indie Bundles, der til sammen har indtjent mere end 15 millioner dollar i salg og velgørenhed, og forrige 'Bundle'-pakke solgte på 14 dage 2.37 millioner dollar - 14 millioner kroner, men allerede nu har denne nyeste 'Humble Indie Bundle' slået alle hidtige rekorder.

I skrivende stund har over 370.000 købt pakken med de fem indie-spil, og den samlede indtægt er tæt på at runde de tre millioner dollar - ca. 18 millioner kroner. Lige nu er gennemsnitsprisen for hele pakken 7.86 dollar - dvs. omkring 40 danske kroner - men eftersom tilbuddet kører i 10 dage endnu, så kan meget stadig nå at ændre sig.

Fem fantastiske spil

Successen bag den seneste 'Humble Indie Bundle' skyldes til dels også, at den indeholder fem af de mest solide indie-spil til dato. Det drejer sig om rollespillet 'Bastion', det danske gådespil 'LIMBO', klassikeren 'Psychonauts' fra 2005, det poetiske 'Superbrothers: Sword & Sworcery EP' og slutteligt det svenske gyserspil 'Amnesia: The Dark Descent'.

LÆS ARTIKEL

Samtlige spil har høstet utallige hæderspriser og strålende anmeldelser, og alle spil er mulige at spille på både Windows, Mac og Linux - et af de helt faste krav til alle 'Humble Indie Bundle'-spil. Samtidig med spillene følger også deres soundtracks, og slutteligt er hele pakken DRM-fri - dvs. der er hverken piratbeskyttelse eller andre rettighedsmæssige sikkerhedsforanstaltninger på spillene efter køb.

De danske udviklere PLAYDEAD bag spillet 'LIMBO' fra 2010 forventer et større mersalg her, men hvor meget er endnu umuligt at sige, da indtægterne skal både deles mellem spiludviklerne, velgørenhedsorganisationerne og en bid til folkene bag 'Humble Indie Bundle'.

Læs mere om Humble Indie Bundle her (eksternt link)

Læs anmeldelserne af spillene i boksen herover.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden