Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Spilfingre. Ny undersøgelse viser, at mange kvinder er vilde med at spille spil, der er lette at tænde og slukke for.
Foto: AP/AP

Spilfingre. Ny undersøgelse viser, at mange kvinder er vilde med at spille spil, der er lette at tænde og slukke for.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flere kvinder end mænd er 'hardcore' mobil-spillere

Små succes-oplevelser og et begrænset tidsforbrug får kvinder til at app-snacke.

Spil
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I toget, på gaden og i hjemmet kan det ses, at mobiler og iPad's er i brug, når vi er på farten eller har fri.

Det er især app-spil, der tager over, når der er et afbræk i dagens gøremål, og nu viser det sig, at det mest er kvinder, der benytter sig af den såkaldte 'afslapningsgaming'.

En ny undersøgelse, foretaget af det engelske analysefirma Mintel, har blotlagt kvinders og mænds spilvaner, og det viser sig, at mens der er flere mænd, der kan klassificeres som 'hardcore' eller 'regelmæssige' gamere, så er det kvinderne, der har en marginal føring i kategorien som 'afslapningsgamere', skriver skynews.com.

27 procent af kvinderne, der har medvirket i undersøgelsen, betegner sig selv som 'afslapningsgamere', mens tallet ligger på 24 procent for mændene.

Kvinderne 'snacker' spillene Og det resultat overrasker ikke Thomas Vigild, der er spilanmelder for Weekendavisen og Politiken.

Han påpeger, at der er nogle klare tendenser for, hvad henholdsvis kvinder og mænd vil opnå, når de gamer .

»For kvinder er det måske ikke så vigtigt at score flest point eller erobre andres territorier. Det kan være mere tilfredsstillende at bygge en flot gård, som f.eks. i spillet Hay Day. Det er fordi, at mange kvinder godt kan lide de små succes-oplevelser, når de spiller. Så det er vigtigt, at de kan gennemføre banerne eller opgaverne inden for en overskuelig tidshorisont«.

LÆS OGSÅ

»Det vil mænd også, da det holder motivationen ved lige, men de vil også gerne have noget at prale af og kunne vise frem. Her skal der oftest være et større mål og fokus på point for at kunne sammenligne sig med vennerne, så mænd lægger ofte flere sammenhængende timer i det samme spil«, siger han.

Han pointerer, at det selvsagt er grove generaliseringer, fordi der er virkelig stor forskel mellem folks spilsmag og personlighed uanset køn.

Derudover kan kvindernes forbrug af spil-apps også hænge sammen med spillenes praktiske format.

»Spil-apps har den her ’snackbite’ størrelse, hvor man kan lægge hverdagens bekymringer på hylden i 10 minutter. Det tror jeg helt klart tiltaler kvinderne. De føler - i al fald umiddelbart - at de har mere kontrol over deres tid, og så er det lettere at få spillene til at passe ind i en travl hverdag«.

»Problemet med de større spil på andre platforme kan oftest være, at man ikke aner, hvornår man er færdig, og hvor mange sammenhængende minutter eller timer spillet kræver for at få en god spiloplevelse«, siger han.

Du kan udvikle en afhængighed

Selvom det virker uskyldigt at spille det populære spil 'Hay Day' eller 'Quiz Battle' i ny og næ, advarer læge på London's Nightingale Hospital Richard Graham, der beskæftiger sig med computerspilsafhængighed, om at lettere adgang til spil kan øge risikoen for afhængighed.

»De fleste afhængighedsmønstre hænger sammen med tilgængelighed. Hvis vi for eksempel øger adgangen til alkohol ved prisændringer, kan man få et mere problematisk brug af det og udvikle en afhængighed«, siger han til skynews.com.

LÆS OGSÅ

Han påpeger, at tilgængeligheden af spil netop er blevet øget, fordi de er blevet så lette at installere og spille på mobilen.

» Spillene gør, at der bliver frigivet kemikalier i hjernen, der giver en følelse af belønning, tilfredshed eller opstemthed. Problemet opstår, når man slukker for spillet. Man kan føle, at man bliver nødt til at tænde for spillet igen for at opnår samme følelse af velbehag«, siger han.

Fire anbefalinger til hvert køn

Hvis du alligevel tør at give dig i kast med en af de mange spil-apps, anbefaler spilanmelder Thomas Vigild fire af slagsen til Politikens mandlige og kvindelige læsere.

Han anbefaler, at kvinderne prøver Candy Crush, Drop 7, Subway Surfers eller City Quiz.

Mændene bør hente apperne Infinity Blade, Plants vs Zombies 2, XCom eller Tiny Thief.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden