0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eske Willerslev: Hvor stammer vi fra?

Hvor meget ved vi danskere egentlig om, hvor vi kommer fra? Lyt med i denne Politiken Live Podcast, hvor den berømte evolutionsbiolog Eske Willerslev gæster Københavns Universitet til en forelæsning om, hvor vi danskere stammer fra, og hvordan vi har udviklet os.

Niels Hougaard
Foto: Niels Hougaard

Professor Eske Willerslev har med sit arbejde i fortidens dna været med til at omkrive historien om menneskets udvikling. Hør ham i denne Politiken Live Podcast.

Live - Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Live - Podcast
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den verdensberømte evolutionsbiolog ved Cambridge University og Københavns Universitet, Eske Willerslev, kigger på DNA i alt fra ældgamle knogler til iskerner. Og så stiller han afgørende forskningsspørgsmål som: Hvorfor uddøde mammutterne? Hvem var de første folk i Amerika? Og hvor stammer vi fra?

I denne Politiken Live Podcast kan du høre Eske Willerslev fortælle om det, han forsker i lige nu, nemlig det danske genoms udvikling, der sladrer om, hvor vi danskere egentlig kommer fra, og hvordan vi har udviklet os.

Forelæsningen var en del af samtalerækken ”Det vi ved – det vi kan”, som er udviklet i et samarbejde mellem Politiken, Københavns Universitet og Carlsbergfondet med støtte fra Carlsberg Mindelegat. Forelæsningen foregik på Københavns Universitet tirsdag d. 25. April 2017.

Hør podcasten her:

Medvirkende: Eske Willerslev og Lasse Foghsgaard

Redaktion: Silke Fensman, Vanessa Christophersen og Mikkel Vuorela

Læs mere: