0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kirsten Skaarup: Plantekostens korsridder kæmper for kålhovederne

Det eneste, vi skal kaste i skraldespanden, er vores skyklapper. Grøntsagernes magi har ligget foran næsen på os i 50 år.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Bubandt
Foto: Martin Bubandt
Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Interviews
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jeg har været vegetar i snart 50 år, så jeg er virkelig en veteran. Folk tror jo nærmest, at jeg allerede er død, eller at det er mig, der har opfundet vegetarmad i Danmark, men det er det nu ikke.

Da jeg var i starten af 20’erne, begyndte jeg at tænke over, hvad der var etisk forsvarligt. Jeg læste en masse filosofi og religionshistorie, og så fandt jeg ud af, at jeg ikke havde lov til at slå dyr ihjel. Når jeg så en kødpakke i køledisken, når jeg så hakket fars pakket ind i plast, så så jeg en hel ko eller en gris. Og jeg kan stadig ikke få dyr ned. For mig er det bare et faktum, ligesom man heller ikke spiser sine egne forældre.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce

Læs mere