0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Patetisk mandehørm hører ikke hjemme i Gastromænds appetitlige kogebog

De fire drenge fra bloggen 'Gastromand' har udgivet en kogebog af samme navne.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kogebog
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kogebog
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Opskrifterne er gode, billederne er appetitlige, anvisningerne brugbare. Alt det kan der ikke siges noget på. Men en stor del af teksten er ikke videre befordrende for læsningen. Der er et eller andet uendelig patetisk over mænd, der er nødt til bogen igennem at erklære, at de skam da er rigtige mænd.

Og det er direkte distraherende at blive belemret med fotos af Gastromændene, der studerer sidemandens tissemænd eller tager hinanden i røven. Det hører ikke hjemme i en kogebog. Og man må i hvert fald håbe, at de husker at vaske hænder, før de går i gang med madlavningen.

LÆS ARTIKEL

Når det så er skrevet, og den del af bogen åndeligt talt er lagt på hylden, er der al mulig god grund til at tage ’Gastromand’ med i køkkenet. Her i den lange, lange mørke vinter er det godt at tage fat i grillen og tilberede f.eks. Gatromændenes grillede kalvehjerte med chimichurri og grillede kartofler. Det er mums for både mænd og kvinder.

Wienerschnitzelen får også lige en drejning, der bestemt ikke gør den kedeligere. I det hele taget er der tænkt mange gode tanker omkring kogekunstens klassikere. Jeg er f.eks. ret vild med Gastromændenes sønderjyske surrib, som sagtens kan spises til andet end herrefrokoster.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce