Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kogebog
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Patetisk mandehørm hører ikke hjemme i Gastromænds appetitlige kogebog

De fire drenge fra bloggen 'Gastromand' har udgivet en kogebog af samme navne.

Kogebog
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Opskrifterne er gode, billederne er appetitlige, anvisningerne brugbare. Alt det kan der ikke siges noget på. Men en stor del af teksten er ikke videre befordrende for læsningen. Der er et eller andet uendelig patetisk over mænd, der er nødt til bogen igennem at erklære, at de skam da er rigtige mænd.

Og det er direkte distraherende at blive belemret med fotos af Gastromændene, der studerer sidemandens tissemænd eller tager hinanden i røven. Det hører ikke hjemme i en kogebog. Og man må i hvert fald håbe, at de husker at vaske hænder, før de går i gang med madlavningen.

LÆS ARTIKEL

Når det så er skrevet, og den del af bogen åndeligt talt er lagt på hylden, er der al mulig god grund til at tage ’Gastromand’ med i køkkenet. Her i den lange, lange mørke vinter er det godt at tage fat i grillen og tilberede f.eks. Gatromændenes grillede kalvehjerte med chimichurri og grillede kartofler. Det er mums for både mænd og kvinder.

Wienerschnitzelen får også lige en drejning, der bestemt ikke gør den kedeligere. I det hele taget er der tænkt mange gode tanker omkring kogekunstens klassikere. Jeg er f.eks. ret vild med Gastromændenes sønderjyske surrib, som sagtens kan spises til andet end herrefrokoster.

Opskrifterne har den fordel, at de er enkle og forholdsvis lette at gå til. Gastromændene forsøger også at komme kogebogsbrugerne i møde med en lang række råd til, hvordan man kommer igennem en hel servering uden at gå død på halvvejen. Planlægning er nøgleordet. Hvis alt, hvad der kan laves på forhånd, er gjort klar til menuen, kan værten slappe af og nyde, at han skal have gæster.

Selvfølgelig er udstyret en stor del af legen. Og Gastromændene giver også gode råd til, hvilke værktøjer det er nødvendigt at have ved hånden, og hvilke der bare ville gøre det hele endnu lettere og endnu morsommere. Jeg er selvfølgelig ked af, at Gastromændene ikke er enige med mig i, at intet måltid ikke er fuldendt uden en dessert.

Der er noget betænkeligt ved mænd, der ikke har hang til det søde. Der er intet i bogen til den søde tand. Skam for det.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden