Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Verdens mindste forlag
Foto: Verdens mindste forlag

I kalenderen kan man se legenden Markis Marcel de Sade, der i 1963 blev dømt for bedrageri efter i årevis at have fascineret med sin ekstravagante livsstil og sine overdådige fester for datidensjetset.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lokalt nytår Oehlenschläger blev født i Hawaii Bio

I 2007 kan du lære en række af Vesterbros personligheder bedre at kende med den helt lokale lommekalender for 'Westend & Omegn' i baglommen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manden på møntvasken, hende racerkøreren og ham drag'en Kenny/Celine.

Du kender dem sikkert fra glimt på gaden, hvis du har din gang på Vesterbro, men hvem er de egentlig?

Det giver lommekalenderen ' ' nogle svar på. Den er lidt større end den gængse Mayland-kalender, men så bærer man også en masse nye og historiske billeder af lokalkvarterets personligheder med sig. Billederne er ledsaget af korte tekster, så man uge for uge får mere at vide om kvarteret.

For eksempel kan man på tryk møde Edith Waltersdorff, tidligere cirkusprinsesse, som nu bor i Oehlenschlægersgade med sine katte Pjevs og Gisser.

Lenin og Pjevs
Kalenderen fortæller, at Pjevs har et ben mindre end Gisser, da den fik amputeret et forben efter at være blevet angrebet af en løs terrier. Det har sat en midlertidig stopper for Ediths mange ture med kattene på Vesterbro.

Eller man kan få uventet historisk viden såsom, at Kammerat Lenin i august og september 1910, under den socialistiske verdenskongres i København, boede på Vesterbrogade 112 A. Eller at nationalskjalden Oehlenschläger er født i det, der i dag er Hawaii Bio.

Kalenderens mange billeder stammer fra de sidste fire års udgaver af avisen Westend & Omegn, som Verdens Mindste Forlag udgiver.

Mange af billederne er også historiske, og man kan blandt andet se, hvordan lig-delene af Struensee blev sat på pæle.

Tankens fødselsdag

Kalenderens dage er også Vesterbro-liggjort med helt lokale mærkedage.

Blandt andet er det sirligt noteret, hvornår Herman fra vaskeriet i Istedgade har fødselsdag, at lørdag 7. juli er 'Tankens fødselsdag' for anarkisten Mads, at Christian og hans kæreste Hannes har to-årsdag 11. juli, og at torsdag 26. juli er 58-året for Skydebanehavens åbning for vesterbroere.

Derudover kan man med kalenderen i hånden uge for uge benytte sig af tilbud i 18 forskellige butikker og caféer på Vesterbro. For eksempel få gratis te eller latte og en chokoladekage efter et måltid på den japanske restaurant Fifty Fifty eller 20% på udvalgte varer hos Sommerlund.

Kalenderen koster 100 kr og kan købes i 18 butikker og cafeer på Vesterbro fra onsdag 20. december. Den kan også købes, hvis man skriver en mail til kalender@verdensmindsteforlag.dk. Leveringen er gratis.

Hvis kalenderen bliver en succes, regner Verdens mindste forlag med at udgivelsen af Vesterbro-kalenderen bliver en tradition.

Se nogle af billederne her: Billeder fra lommekalenderen

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden