Den nye asiatiske restaurant ligger ud til Kultorvet. Foto: Birgitte Kjær

Den nye asiatiske restaurant ligger ud til Kultorvet. Foto: Birgitte Kjær

Nyt om mad

nyt i byen Asiatisk bistro med spiseseng er åbnet

Folkene bag Kiin Kiin på Nørrebro har slået dørene op til den asiatiske bistro The Ricemarket, hvor man kan købe en dagens ret for 85 kroner.

Nyt om mad

I forrige uge åbnede den asiatiske bistro The Ricemarket på Kultorvet tæt på Rundetårn.

Bag det ny spisested står Henrik Yde-Andersen og Lertchai Treetawatchaiwong fra gourmetrestauranten Kiin Kiin på Guldbergsgade, som for en måned siden fik en stjerne i Michelin-guiden for sin thaimad på højt kulinarisk niveau.

»Det er en bistro, hvor vi kan servere alle de dejlige klassikere fra Thailand. Vi kalder den en asiatisk bistro, med tryk på Asien, for der vil helt sikkert snige sig lidt vietnamesisk og kinesisk på menuen«, siger Lertchai Treetawatchaiwong, som selv kommer fra Thailand og kommer til at stå for driften af det nye sted, ligesom han har stået i køkkenet hos Kiin Kiin.

Sække på langbordet

The Ricemarket er et afslappet sted uden dug på bordene, hvor man kan få wokmad til rimelig penge. Bistroen er indrettet i mørke træsorter af de tre unge thailandske designere, der også har indrettet Kiin Kiin.

Helt centralt i restauranten er et langbord, hvor man kan sidde op til 18 personer ad gangen og spise sammen - eller falde i snak med nye mennesker. På bordet ligger små sække med krydderier for at understrege, at The Ricemarket serverer mad, som man finder den på markeder i Asien.

Gæster kan også tage plads på høje stole og spise ved baren eller vinduet.

Spis i sengen
Bagerst i bistroen får gæsterne sig en speciel spiseoplevelse, hvis de er villige til at smide skoene og kravle op i bord nummer ni 'The Asian Supper Bed' - en seng, hvor man kan sidde op til seks personer ad gangen.

»i Thailand spiste man i gamle dage oppe i sengen, og den stemning har vi genskabt med en stor spiseseng med puder og små borde, hvor man kan sidde i skrædderstilling og spise under intime forhold. Der er også gardiner, man kan trække for, hvis man gerne vil sidde helt privat«, fortæller Henrik Yde-Andersen om den nye restaurant, som faktisk allerede har haft åbent med udendørs servering på Kultorvet i et par uger.

»Der har været godt run på allerede. Men vi slår altså først rigtigt dørene op på fredag, hvor vores gæster så kan hoppe op i de fantastiske himmelsenge, og nyde byens frækkeste vinkort med rigtig god vin til 450 kroner«, siger Yde-Andersen her et par dage før åbningen.

40 pladser udenfor
Bistroen har plads til 40 spisende gæster indenfor og i alt 40 pladser udenfor, hvor københavnerne altså allerede spiser asiatiske salater og sandwiches til frokost i solen.

Dagens menu på The Ricemarket koster 350 kroner, men man kan også købe retterne enkeltvis og som take away. Som et fast indslag er der hver dag en take away-dagens ret til 85 kroner.

Bistroens hjemmeside er i luften, så man kan klikke ind og tjekke menuen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce