Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
POLFOTO/Sucré Salé
Foto: POLFOTO/Sucré Salé
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

guide Guide: 6 steder med cider

Æblevin med brus bliver drukket i stor stil på københavnske barer. iBYEN guider til, hvor du får den bedste cider.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Carlsbergs nye cider Somersby har på kort tid fået ekstremt stor opmærksomhed, både i den virkelige verden, men også på eksempelvis Facebook, hvor drikken nu har omkring 19.000 'venner'.

Men det store danske bryggeris lancering af den nye cider har ikke været helt problemfri. Somersby har nemlig allerede været ude i et gevaldigt stormvej.

Det skete, da en undersøgelse fra Steins Laboratorium/Eurofins proklamerede, at .

Carlsberg har siden afvist enhver kritik af, at deres cider ikke er lavet af æble, og Somersby er fortsat at finde side om side med de vante ølmærker på en stor del af byens beværtninger.

Men Carlsbergs cider er langt fra den eneste, man kan få herhjemme. I det hele taget er , hvor både mænd og kvinder nu i stor stil drikker æblevin med brus på fad, flaske og dåse.

iBYEN viser vej til, hvor du kan drikke sommerens nye populære drik i København.

The Dubliner
Strøgets store irske bar , som viser fodbold og rugby på storskærm, er lidt af et cider-mekka, hvis man er til æblevin med brus. Om sommeren kan man eksempelvis hænge ud på deres tagterrasse ud mod Strædet og nyde cider i store glas med isterninger i.

The Dubliner har Strongbow og svensk pærecider på fad. Og den nye Carlsberg, Somersby samt den irske cider Magners på flaske.

The Dubliner, Amagertorv 5, 1160 Copenhagen K. Telefon 33 32 22 26.

Lord Nelson Bar Den lille kælderbar ved Strøget, som er blevet en af byens populære fredagsbar-mødesteder, har fem forskellige slags cider på fad. Lord Nelson serverer cider lavet på pære og hyldeblomst samt to cidere fra Normandiet og to fra England.

Baren producerer også sin egen cider på en gård ved Skælskør, hvor de planter deres egne æble-cider-træer.

Lord Nelson Bar, Hyskenstræde 9, 1207 Copenhagen K. Telefon: 33 93 93 94.

Kulby
Den hyggelige bar i Oehlenschlægersgade har pærecider på fad og sælger et par tønder af det svenske mærke 'Rekorderlig' om ugen.

»Faktisk var det min søster, der gerne ville have, at vi solgte cider. Så vi har haft det, siden vi åbnede for to år siden. Til at begynde med var det kun pigerne, der drak det. Men efterhånden har en del af fyrene også taget det til sig«, siger Mads Frydendal Jeppesen fra Kulby.

Kulby, Oehlenschlægersgade 53A, 1663 Kbh. V.

Plan B
På cafeen på Frederiksborggade har man gennem flere år solgt cider fra fad.

Plan B har over 30 forskellige slags cider på drikkekortet, og langer også en såkaldt is-cider fra Canada til 150 kroner flasken over disken. Iscider er en slags ciderens pendant til Eiswein.

Plan B, Frederiksborggade 48 - 1360 København K - Telefon 33 36 36 56.

Dunkel
På den dunkle bar ved Rådhuspladsen har man solgt cider i snart et år. Dunkel har Braunstein på fad, og salget går strygende.

»Det skulle lige skubbes i gang. Men nu er der alle mulige, der køber cider her. Det er ikke bare en pigedrik, og om natten, når man bliver lidt kogt, så er det rimeligt frisk at drikke en cider«, siger Per Laksø fra Dunkel, som sælger cider i halvlitersglas til 40 kroner.

Dunkel, Vester Voldgade 10, 1552 København V. Telefon 33 14 13 30.

The Bubble

Design-restauranten, der er kendt for friske skaldyr og et godt udvalg af vine på glas, er også hoppet på cider-bølgen. Her kan man for 38 kroner smage Somersby Apple Cider, der efter sigende skulle være frisk i smagen, med bløde bobler og have en ganske let sødme.

The Bubble, Gothersgade 35, 1123 København K, telefon 4585 3535

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden