0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Fisk bliver stadig mindre sunde

Fiskeopdræt gør fiskene mindre sunde, fordi deres indhold af sunde omega 3-fedtsyrer er minimalt.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Kim Agersten
Foto: Kim Agersten

Fisk, der opdrættes og fodres med vegetabilsk foder, indeholder færre sunde fedtstoffer, advarer forskere.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Årsagen er, at fiskefoder til opdrætsfisk, der hidtil har fået foder baseret på fiskeolie, er ved at blive erstattet af foder baseret på vegetabilske olier og proteiner, som ikke har den samme, sunde fedtsyresammensætning som fiskeolie, skriver Børsen FødevareSundhed.

Samtidigt har de eksotiske fiskearter, som i stigende grad når de danske middagstallerkener, også fået vegetabilsk foder.

ritzau

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce