Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JAN GRARUP
Foto: JAN GRARUP

Fremover skal du kunne se på en øl, hvor mange genstande den indeholder, uanset størrelse og styrke. Arkivfoto

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal alle øl vise genstande

Bryggerierne lancerer nu en obligatorisk mærkning af antallet af genstande i en øl, uanset hvor stor og stærk den er.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremover skal forbrugerne nøjagtig kunne se, hvor mange genstande der er i den enkelte øl på hylden. Bryggeriforeningens medlemmer indfører nemlig en ordning med genstandsmærkning på alt øl.

Og det er der brug for. Hvert år udvikles mere end 500 nye danske specialøl, som sendes på markedet ofte med stærkere alkoholprocenter.

Indtil nu har det ikke været standard, at forbrugeren kunne se, hvor meget alkohol i form af genstande, den enkelte øl indeholder.

Forskellige flaskestørrelser Det stigende antal specialøl er ofte stærkere end traditionelt pilsnerøl, og flere forskellige flaskestørrelser har øget behovet for en præcis angivelse af antal genstande.

De nye øltyper har gjort det vanskeligt for forbrugeren selv at gennemskue, hvor meget alkohol en øl indeholder.

En 60 cl øl med en alkoholstyrke på 5,5 procent indeholder for eksempel 2,2 genstande.

Tre genstande i èn øl

En flaske på 75 cl med en alkoholstyrke på 6 procent indeholder 3 genstande.

»Tiden er løbet fra den nuværende genstandsmærkning, der er baseret på den traditionelle 33 cl. flaske med almindeligt pilsnerøl. Nu forpligter alle vores medlemmer sig til at genstandsmærke alle øltyper uanset styrke og flaskestørrelse. Formålet er, at forbrugerne skal have klar besked om, præcist hvor meget alkohol de indtager ved nydelsen af det pågældende produkt«, siger Bryggeriforeningens direktør Niels Hald.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden