0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frank Jensen øver sig i Københavneri

Frank Jensen (S) holder af byens butikker og elsker at bo i lejlighed.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Frank Jensen er allerede i fuld gang med at øve sig i at sige »vi københavnere«.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Om ti dage satser han på at kunne kalde sig Københavns overborgmester.

Frank Jensen er da også allerede i fuld gang med at øve sig i at sige »vi københavnere« – om end det ikke er nogen hemmelighed, at den 48-årige socialdemokrat og tidligere justitsminister er inkarneret nordjyde og blot har boet fast i København de sidste to år.

»Selvfølgelig er det sjovt! Jeg ved da også godt, at min dialekt kan høres. Til gengæld kan man sige, at jeg har valgt København til. Og jeg kan jo altid tage ind på Strøget, hvis jeg savner jyder«, siger Frank Jensen.

Det bekommer ham vel at bo i hovedstaden med det store udbud af butikker og – i denne travle valgkampstid – takeawaysteder med hurtig mad, der kan indtages mellem møderne. Det er ikke grill-os og friture, Frank Jensen går efter:

Take-away er et hit
»Jeg kan godt lide den lokale wok-away, som er koreansk, eller en bakke sushi, jeg lige kan spise fra møde til møde«, fortæller Frank Jensen, som dog nøjes med kaffe og frugt, da Lørdagsliv er på besøg på kampagnekontoret i HK’s bygning på Islands Brygge.

Udsigten over Bryggen er formidabel, og herfra kan Frank Jensen også kigge over til sin og hustruens lejlighed – der ligger i, ja, Jens Otto Krags Gade.

Var det et tilfælde, eller gik du bevidst efter den gade?

»Det er ikke helt tilfældigt. Jeg synes, det er en god adresse, og navnet betyder meget for mig«.

Du og din kone er flyttet fra hus og have til en lejlighed i et nyopført boligkvarter på Islands Brygge. Hvordan er det?

»Det er en kæmpe lettelse. Før havde jeg altid dårlig samvittighed over noget, der skulle laves. Vores lejlighed er så skøn, og jeg nyder faktisk at bo sammen med andre, at møde folk i opgangen og tale lidt. Jeg håber bare, der kommer mere caféliv i vores del af Bryggen«.

Hvor køber du ind?

»Jeg kan godt lide at handle lokalt. Vi har både en Netto, en Rema 1000 og en SuperBrugsen. Især SuperBrugsen handler vi meget i. Min kone har siddet i bestyrelsen for den i Aalborg, så vi har en særlig veneration for deres produkter«.

Hvad er det, I kan lide?

»At de fleste varer er økologiske og uden parfumestoffer. Jeg er ikke frelst, men jeg har det godt med at købe økologisk, fordi det er fremstillet under hensyntagen til naturen og er bedre for vores sundhed«.

Har du altid handlet økologisk?

»Det er i høj grad noget, der er kommet. Min kone er vegetar. Hun har altid haft respekt for, at jeg og drengene ikke er gået dén vej, men det betyder, at vi prioriterer økologisk og sund kost. Vi spiser meget fisk, skaldyr og grøntsager«.

Hvem handler mest ind af jer to?

»Normalt skiftes vi, men lige for tiden er det mest Jane. Til hverdag er det sjældent, at vi begge er hjemme til middag, men vi prøver at spise sammen i weekenderne og inviterer ofte vores ældste søn til middag søndag. Han er lige flyttet til København, og det er vi jo glade for«.

Du går meget op i fodbold, ved jeg. Nu skal vi teste, hvor dybt din kærlighed til København stikker. Holder du med FCK eller dit hjemmehold, AaB?

»AaB, helt klart! Det er den klub, jeg er vokset op med, og som jeg har heppet på sammen med mine drenge. Min troværdighed ville lide en krank skæbne, hvis jeg troede, jeg kunne købe københavnernes sjæl ved at skifte fodboldtrøjen ud. Der er ingen respekt for dem, der kan skifte hold. I Liverpool siger de: Du kan skifte bilen og konen ud – men ikke din fodboldklub!«.

Er du enig?

»Ja! Ha ha«.

Handler du på nettet?

»Jeg køber rejser, bøger og musik til min iPod – men på ingen måde i samme omfang som mine sønner, som køber alt på nettet«.

Hvad bruger du flest penge på?

»Jeg køber meget kunst. Min kone siger, at jeg kun må købe nyt, hvis jeg går af med noget. Det er primært jyske gallerier, jeg har handlet hos, men jeg kigger også på lauritz.com«.

Den nuværende overborgmester har æbler i frugtskålen. Hvad har du?

»Jeg har også egendyrkede æbler. Ikke tusinde træer som Ritt, men to æbletræer i sommerhuset i Skælskør. De giver faktisk mange æbler«.

Hvordan forkæler du dig selv?</