Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: MARTIN LEHMANN
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Michelin-restaurant lukker og slukker

Superkok håber at få Restaurant MR til at genopstå et tredje sted.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Efter længere tids kamp med dårlig økonomi står det nu klart, at en af Danmarks bedste restauranter lukker.

Michelin-restauranten MR på Kultorvet tjener simpelthen ikke penge nok til at kunne overleve.

»Vi lukker ned. Vi ved ikke præcis hvornår, men formentlig i slutningen af juni. Det afhænger af, om vi kan få solgt lokalerne. Vi må desværre indse, at vi har svært ved at betale regningerne. Selv om vi har styrtende travlt, en michelin-stjerne, flotte anmeldelser og masser af gæster, så er det ikke nok«, siger ejer, Mads Refslund, til iBYEN.dk.

Dyr husleje i krisetid At MR kæmper med røde tal på bundlinjen er ikke noget nyt. Huslejen for lokalerne på tre etager på 390 kvadratmeter på Kultorvet er på 49.000 kr. Det kræver en stor omsætning og indtjening hver måned.

Allerede i april sidste år gik restauranten konkurs. Mads Refslund havde ellers gjort alt, hvad han kunne, for at afvikle en gammel gæld i lokalerne.

Midt i det økonomiske kaos satte han alt ind på, at konkursen ikke skulle medføre, at michelinstjernen ville gå tabt. For at det skulle lykkes, var det vigtigt at få restauranten åbnet igen så hurtigt som muligt.

I juni genopstod det ny MR som fiskerestaurant - og beholdt michelinstjernen. Men nu er det altså slut. I hvert fald i de nuværende lokaler på Kultorvet.

»Det har været hårdt. Både psykisk og fysisk. Vi har skåret ind til benet. Før havde vi 14 medarbejdere, nu har vi seks. Men i en tid som nu, hvor alle er desperate, skal der ikke meget til for at lukke en lille virksomhed som vores. Vi har levet i lang tid for mine egne penge og hjælp fra min søde bankdame«. siger Mads Refslund videre.

LÆS ARTIKEL

LÆS KOKKEHUER

Åbner nyt igen

Mads Refslund har i lang tid arbejdet i døgndrift for at holde sin restaurant oven vande.

»Det er måske ikke det bedste at ligge på tre etager. Det er ikke det rigtige sted for mig. Og vi har faktisk i to år ledt efter nogle andre lokaler«, fortæller han og tilføjer.

»Jeg har stadig investorer i ryggen, som gerne vil bakke mig op. Men om der går en måned eller tre måneder, ved jeg ikke«.

»Lige nu knokler vi på for at tjene penge, så vi kan betale det, vi skylder, og betale skattefar«, siger Refslund.

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden