Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: PR
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nu skal 3-årige også spise dyre bøffer

Mini-MASH er navnet på nyt børnekoncept på steakrestaurant i Skovriderkroen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er tænkt på hele familien, når steakhouset MASH 1. maj åbner deres restaurant nummer to i Skovriderkroen.

Her løfter folkene bag MASH nemlig sløret for et helt nyt børnekoncept, der går under navnet Mini-MASH. Bag de ord gemmer sig en særlig aktivitetspakke for ungerne, som skal gøre restaurantbesøget sjovt for både forældre og deres poder.

I ventetiden før maden serveres, hvor børn ofte kan have svært ved at holde sig underholdt ved bordet, kan ungerne på den nye restaurant tegne, kigge i bøger og hygge sig med opgaver, som MASH har lavet specielt til formålet.

»Forældre kan jo sagtens selv tage tusser, bøger og spil med til børnene, når de går på restaurant. Det vigtige er her, at både børn og voksne føler sig velkomne. Jeg har selv børn og oplever ofte, når jeg har børnene med ud, at det stadig er de færreste danske restauranter, der ser børnenes besøg som en gevinst«, siger Mikkel Glahn, medejer af MASH.

LÆS ARTIKEL

Børnene med i køkkenet
I mange europæiske lande og i USA er langt de fleste restauranter gearet til børn.

Men kulturen, hvor man jævnligt tager børnene med ud at spise på en hverdagsaften eller i weekenden, er slet ikke udbredt herhjemme – og er ofte begrænset til familierestauranter, hvor trækplastret er gratis softice.

»Man kan sammenligne familiebesøget på en restaurant med en flyvetur. Børnene skal have noget, der kan underholde og gøre timerne i flyet eller på restauranten sjove. Måske går vi endda så langt, at børnene kan få lov at se vores cockpit, nemlig køkkenet«, siger Mikkel Glahn videre.

LÆS PORTRÆT

Bøffer til de 3-11-årige
Initiativet på MASH i Skovriderkroen handler ikke kun om aktiviteter i ventetiden før retterne kommer på bordet. Mini-MASH skydes også i gang med et særlig børnemenukort.

Alle børnenes favoritter som for eksempel spaghetti, børneburger og desserter er med, ligesom de i en mindre udgave kan smage det unikke kød, som forældrene sætter tænderne i på steakrestauranten.

Aktivitetspakken på MASH er udviklet af steakhouset selv i samarbejde med flere professionelle partnere og består bl.a. af find fem fejl, tegn efter tal, børnenes ABC og henvender sig bredt til de 3-11-årige, som altså også kan smage mini-bøfferne på stedet.

LÆS ANMELDELSE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden