Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mikkel Borg Bjergsø, her foreviget kort før åbningen må Mikkeller bar,  er kendt for at lave øl, der chokerer verden.
Foto: Peter Hove Olesen

Mikkel Borg Bjergsø, her foreviget kort før åbningen må Mikkeller bar, er kendt for at lave øl, der chokerer verden.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bryggeri laver risalamande på ølflaske

Dansk mikrobrygger har skabt en øl på ingredienser fra juledesserten.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Han har tidligere stået bag en øl med en alkoholprocent på hele 17,6 procent, hvilket gjorde den til Danmarks stærkeste øl nogensinde.

Han har også skabt øl med ingredienser som koriander, chili, vietnamesisk ’lortekaffe’ og rabarber.

Nu går mikrobryggeren Mikkel Borg Bjergsø, der i år har åbnet Mikkeller Bar på Viktoriagade på Vesterbro, nye veje og lancerer en helt anden slags øl.

Øl med kirsebør og mandler Nemlig ’Ris a la M’ale’, der skal nydes til desserten af næsten samme navn. I den nye øl har enmandsbryggeren blandt andet eksperimenteret med kirsebær og mandler.

»Jeg ville lave en ny juleøl og synes, at det er sjovt at eksperimentere med nye ingredienser og krydderier, så det var oplagt at forsøge at lave en dessertøl, der kan drikkes til risalamande«, forklarer bryggeren.

Mikkel Borg Bjergsø er med Mikkeller blevet verdenskendt for sine eksperimenterende øl, der har rykket ved danskernes opfattelse af, hvordan en øl kan smage. Bryggeriet producerer desuden specialbryg til michelinrestauranten Kiin Kiin og har en special på vej til en anden michelinrestaurant, Noma.

En syrlig ale

I den nye ’Ris a la M’ale’ har manden bag Mikkeller inddraget samtlige ingredienser fra den danske juledessert: ris, vanilje, sukker, salt, fløde/mælk og altså kirsebær og mandelekstrakt.

Resultatet er en let syrlig ale, som skal give modspil til den søde risalamande-dessert.

SE MERE www.mikkeller.dk

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden