0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Se græskarret rulle sig ud

Noma-kokken Christian Puglisi bruger græskar til både varm mad og dessert.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
MORTEN LANGKILDE
Foto: MORTEN LANGKILDE

Efterårsmad. Det er sæson for græskaret. Brug det f.eks. i en suppe sammen med hvidvin og speltkerner, eller bag en græskarkage toppet med havtorn-creme.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Stort, orange og fuld af mad.

Græskar er om noget en ingrediens, der hører efteråret til. Men præget af amerikansk kultur og halloween ses det måske mere som noget, man skærer ud og putter stearinlys i, frem for noget, man har lyst til at proppe i munden.

Ikke desto mindre har den dog en masse potentiale i køkkenregionen. Man skal lære at arbejde med den melede struktur og sætte pris på sødmen, men med de rette ideer i tasken kan det give nok så smagfulde og interessante resultater at beskæftige sig med græskar.

LÆS ARTIKEL

De græskar, jeg har brugt til de følgende opskrifter, er hovedsageligt hokkaido. Hokkaido er melede, men ret så intense i smagen. Jeg vil dog vove at påstå, at man ville kunne skifte dem ud med andre spisegræskar, hvis man har nogle præferencer.

I en af opskrifterne bruger jeg også græskarkerner. Dem kan man godt – med lidt arbejde og god vilje – udvinde fra de græskar, man i øvrigt skal bruge, men det nemmeste er nu at købe dem afskallede og klar til brug.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere