De fleste kan lide krabbeklør (tv), men de der spiser hele krabben får nu en advarsel: Noget af krabbens kød er fuld af tungmetaller - nemlig det brune, der sidder under krabbeskjoldet.
Foto: MARTIN LEHMANN

De fleste kan lide krabbeklør (tv), men de der spiser hele krabben får nu en advarsel: Noget af krabbens kød er fuld af tungmetaller - nemlig det brune, der sidder under krabbeskjoldet.

Nyt om mad

Krabben har ryggen fuld af cadmium

Fødevarestyrelsen advarer: Spis ikke det brune kød fra krabbens rygskjold.

Nyt om mad

Krabbespisere, der gerne vil undgå tanken om krabber, der vakler rundt på havbunden efter at have fået flået kløerne af, får sig nu en løftet pegefinger fra Fødevarestyrelsen.

For samtidigt med, at det er blevet mere almindeligt at spise hele krabben fremfor at sætte kløerne til livs alene, viser det sig nu at være endog særdeles usundt at spise det brune kød, der gemmer sig under krabbens skjold, kød som mange krabbeelskere ellers sætter stor pris på.

Årsagen er, at det er fuldt af tungmetaller - især cadmium, fortæller Fødevarestyrelsen i en presssemeddelese.

Brunt kød er indvolde

At det brune krabbekød ikke er rigtigt kød men nogle af krabbens indre organer som lever og bugspytkirtel, har ikke hidtil fået folk til at smide det ud sammen med resten af rygskjoldet.

LÆS ARTIKEL

Men problemet er, at krabbens fordøjelsesorganer ophober høje koncentrationer af cadmium.

Indholdet af cadmium i det brune krabbekød (8 mg per kg) er i gennemsnit hundrede gange højere end i det hvide krabbekød (0,08 mg per kg).

Spiser man brunt krabbekød, vil det derfor betyde en væsentlig stigning i indtaget af cadmium, hedder det i advarslen.

LÆS ARTIKEL

Og da cadmium er et tungmetal, der ophobes i kroppen og kan give alvorlige skader på blandt andet nyrerne, opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugerne til at undlade at spise det brune krabbekød.

Suk...

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce