0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Eksperter strides om slagtning af laks

Norske laks lider en ustresset død: Opreklameret fis, lyder det fra fiskehandler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Såkaldte ustressede laks er svømmet ind på menukortene på sushirestauranter som f.eks. Sticks’n’Sushi-kæden.

Disse laks er opdrættet i Bremnes nord for Bergen, hvor de får kvalitetsfoder, har rigelig plads og kan stå på 50-100 meter dybt vand, som laksen holder af.

De slipper for flyttestress, fordi man forlænger bassinerne, når fiskene bliver større, og også døden er ustresset: