Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
En kunstnerkollektiv har indrettet den ny kaffebar med det oplagte navn Kaffe med masser af skæve installationer og møbler lavet af genbrugstræ.
Foto: Bureau Detours

En kunstnerkollektiv har indrettet den ny kaffebar med det oplagte navn Kaffe med masser af skæve installationer og møbler lavet af genbrugstræ.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Fem nye kaffebarer

Gør-det-selv cafeér blomstrer i brokvartererne og i K.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæt dig i kølemontren på Mågevej I en tidligere smørrebrødsbutik giver en nyåbnet kaffebar kaldet 'den hemmelige' København NV sit eget lille kvarterløft.

»Udviklingen foregår med meget spæde skridt herude. Klientellet er her, men udbuddet mangler, så mit initiativ må gerne smitte«, siger indehaver Sebastian Eskerod.

Her brygges kaffevarianterne på brasiliansk/colombiansk kaffe, der er ristet to gange - først langsomt, siden lynhurtigt - hvilket giver en kraftig smag med minimal bitterhed.

Lokalet er råt med fliser på gulvet, murstensvægge med en amagerhylde og collager af gamle plakater fra Arbejdermuseet og Filmhuset, og sofaen er lavet af en gammel kølemontre fra 70'erne. I den lille kaffebar står også en mannequin-lampe, som løbende bliver klædt på af forskellige designere og andre kreative sjæle.

Sebastian Eskerod bager selv boller og en lukuschokoladekage efter en opskrift fra chefkokken på den hedengangne restaurant Lumskebuksen. Den serveres med hjemmelavet æblekompot og creme fraiche og koster 29 kroner.

Den hemmelige kaffebar, Mågevej 14, 2400 København NV, åbent alle dage 10-18 www.denhemmeligekaffebar.dk(eksternt link)

Genbrugstræ og stressfri zone
En tidligere afrikansk modebutik er nu tryllet om til en skæv lille kaffebiks. At der ikke er talt om en strømlinet franchisekoncept er åbentbart. Som et gennemgående tema er der for eksempel hængt små intallationer af træstykker hængt op på både facaden og væggene indenfor.

Indehaver Christian Alvig, der tidligere har været bestyrer på Gefährlich på Fælledvej, har nemlig de sidste tre måneder sammen med selvbygger-kunstnerkolletivet Bureau Detours samlet genbrugstræ sammen fra trælasthandleres overskudslagre og et savværk i Sorø for at kunne beklæde caféen med træ, bygge møbler og kunstinstallationer.

»Og så har vi selv syet hynder og puder, så det er blødt at sætte sig«, fortæller Alvig.

I caféen, der kort og godt hedder Kaffe, koster en espresso 15 kroner, og køber man en kop filterkaffe går fem kroner af prisen direkte til Bureau Detours-fonden, så de kan lave flere installationer i nærområdet.

Den elektroniske duo Lulu Rouge har - som en vennetjeneste - sørget for en downtempo-playliste med reggae, dub og jazz, som skal understrege caféens stressfri stemning. Ud over kaffe, byder Kaffe også på te, juicer, sodavand, morgenmad og ristet rugbrød med ost og pølse.

Kaffe, Istedgade 90, København V, 8-22, lø. -sø 9-22 Læs mere på Facebook (eksternt link)

LÆS

Kaffesyndikatet bager cookies
Nede i kælderen hos Kaffesyndikatet på Christianshavn (lige overfor Vor Frelsers Kirke) er man miljøbevidst.

Baren er bygget af genbrugstræ og kaffekopperne er biologisk nedbrydelige. Og hvis man bestiller en sodavand er den økologisk.

Hvis man er til te, brygges den på varer fra Sings Tehus (Skindergade) og kaffen kommer fra Nørrebro-risteriet 'The Coffee Collective'. »Fordi det er den bedste, vi kan få«, fortæller indehaver Rasmus Peter Møller Helbo.

Han står selv for at bage cookies og croissanter og garanterer friskbagt bagværk dagligt.

Åbnede i september 2010.

Kaffesyndikatet, Prinsessegade 50, 1422 København K, ma. - fr. 7.30 - 17.30, lø. - sø. 10 - 18 . Læs mere på Facebook (eksternt link)

LÆS OGSÅ OM NY AMAGER-KAFFEBAR

Kaffeladen er god for børn
Hvis man har børn med og ikke orker at stå og balancere med sin kaffe i en trang kø, er denne kaffeshop i retrostil på Østerbros shoppingstrøg et godt valg.

For ud over, at her brygges glimrende kaffe, er her både plysdyr og spil til ungerne og bløde sofaer og lænestole, så man kan hvile sine pusselanker.

Udover kaffe byder menuen også på Hansen Is, en morgenmadstallerken, smoothies, kager og te og lidt delikatessevarer 'to go'.

Kaffeladen, Ndr. Frihavnsgade 78, 2100 København Ø, alle dage 7-21

LÆS ARTIKEL

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Læserne elsker ny på Østerbro

Ok, at kalde Coffeelicious for ny er måske lige at strække den... Stedet åbnede i foråret, og ibyen.dk har siden fået henvendelser fra en række læsere, som roser stedet i høje vendinger.

Det gælder både kaffen, der brygges med barista-stolthed, de ualmindelige imødekommende indehavere, den hyggelige atmosfære med polstrede bænke og bogreol i baglokalet og udsigten til gadeleben på Østerbrogade.

Kort sagt er stedet hurtigt blevet en lokal favorit for dem, der færdes ved krydset Jagtvej/Østerbrogade. Og så er der en montre med chessecakes bagt med hvid og mørk chokolade, hindbær og blåbær... I december byder caféen også på æbleskiver.

Coffeelicious, Østerbrogade 150, 2100 København Ø, åbent ma. - fr. 8 - 21, lø. - sø. 10 - 21. Læs mere på Facebook (eksternt link)

LÆS OGSÅ OM RETRO-KAFFFEBAR PÅ SØLVGADE

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

Forsiden