0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Louisa Lorang: »Morgenmad skal smage af noget«

Louisa Lorang er kok og madskribent.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jeg har aldrig været særlig vild med mysli og den slags. Morgenmad skal smage af noget. Det, jeg allerhelst vil spise, er soft tacos, der består af en varm madpandekage – en tortilla – fyldt med røræg, ost, ristede kartofler og hot sauce.

Det kommer sig af, at jeg som 15-årig var udvekslingsstudent i USA. Her boede jeg hos en familie i den sydlige del af Texas på grænsen til Mexico. Faderen hed Spencer og arbejdede med at vedligeholde oliefelter, og han var sådan en type, der kørte truck og altid gik klædt i Wrangler-jeans, cowboystøvler og kasket. Det var ham, der lærte mig at lave hot sauce på modne tomater, løg, koriander og masser af grøn chili.

Tacos morgen og aften
Min kærestes søster bor tilfældigvis også i Texas, så derfor har jeg været der mange gange siden. Før i tiden plejede min kæreste og jeg at flyve til Houston og køre det sidste stykke vej i en lejet bil. Her gjorde vi altid holdt ved den samme tankstation, hvor der er et lille skur, hvor de sælger soft tacos, der er pakket ind i sølvpapir og fedtede på den helt rigtige måde.

Derfor er soft tacos som regel det første og det sidste, jeg spiser, når jeg er i sydstaterne. Inden min kæreste og jeg blev voksne og fornuftige, spiste vi det også tit herhjemme. Det kunne både være morgen og aften. Men den slags mad sætter sig lidt for hurtigt på røven, har jeg opdaget, så i det daglige står den altså mest på havregrød med revne æbler. Desværre.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce