0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Christian Bitz: »Jeg har altid haft en craving  for Nutella«

Christian Bitz er ernæringsekspert og foredragsholder.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Som ernæringsekspert er jeg udmærket godt klar over, at Nutella ikke er sundt. Men hvis nu jeg skal være helt ærlig, så har jeg haft en craving for det, siden jeg var barn.

Over for mine egne børn er jeg selvfølgelig nødt til at tøjle min begejstring, for jeg kan jo ikke sidde og mæske mig i søde sager og samtidig diktere, at de skal spise klidkiks og dampet rosenkål. Derfor har vi begrænset det til, at vi kun spiser Nutella om lørdagen. Gerne på groft fuldkornsrugbrød, som vi hygger os med at hente hos bageren.

Morgenmad hver dag
De morgener er noget, som vi alle sammen glæder os til. Hvis man ser helt nøgternt på det, er chokoladepålæg jo ikke så meget værre end marmelade, og hvis det samtidig giver mulighed for at snige noget fuldkorn i børnene, i stedet for blege hvedeboller, er det ikke helt skidt.

Jeg elsker morgenmad. Jeg kan nogle gange glæde mig til det måltid, når jeg går i seng om aftenen. Alle, der har børn, ved, at morgener kan være noget stresset noget, hvor man suser rundt for at klæde dem på og smøre madpakker, men jeg kan rigtig godt lide, at man har ti minutter, hvor man sidder sammen rundt om bordet og får sagt ordentligt godmorgen.

En af de ting, jeg spiser rigtig meget, er yoghurt naturel med tangmysli, som min ven kokken Claus Holm laver. Yoghurten skal uden tvivl være den gode, fuldfede variant. Jeg vil hellere spise lidt, men godt.

Bliv en del af Politikens madunivers!

Få fuld adgang til alle artikler på politiken.dk inkl. et helt madunivers med 750 grønne opskrifter og i alt over 2000 opskrifter og madartikler.

Prøv første måned for 1 kr.

Annonce