Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
KAFFE. Kapselkaffemaskinerne er ikke en trussel men et supplement til filter- og espressomaskinen.

KAFFE. Kapselkaffemaskinerne er ikke en trussel men et supplement til filter- og espressomaskinen.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dyr kapselkaffe hitter i de danske køkkener

Salget af kapselkaffemaskiner er syvdoblet siden sidste jul.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kapselkaffe er et hit hos de danske kaffedrikkere.

Hos Elgiganten er salget eksploderet det sidste år, og salget er mangedoblet i forhold til julen 2009.

»Vi har set en syvdobling af salget i kaffemaskiner hvis man ser på tallene for denne jul og julen sidste år, og vi forventer at væksten fortsætter«, fortæller Simon Frølich, Elgigantens salgschef for mindre husholdningsapparater.

»Det har været en rivende udvikling, især efter at Dolce Gusto er kommet på markedet som konkurrent til Nespresso«, siger salgschefen.

LÆS ARTIKEL

Han fortæller, at salget af kapselkaffemaskiner nu udgør 25-30 procent af det samlede salg af kaffemaskiner.

Får salget til at stige
Ifølge Elgiganten har kapselkaffemaskinernes fremmarch på det danske marked ikke konsekvenser for filter- og espressokaffen.

I stedet for at spise sig ind på salget af de traditionelle kaffekander og -maskiner, får det eksplosive salg af kapselkaffemaskiner nemlig det samlede salg af kaffemaskiner til at stige.

»Vi sælger ikke færre espresso- eller filterkaffemaskiner, efter at kapselkaffemaskinerne er blevet populære. Kapselkaffemaskinerne er kommet ind fra sidelinjen som en ny kategori, der får det samlede salg til at stige«, siger Simon Frølich.

LÆS ARTIKEL

Han mener at forklaringen er, at kaffeglade danskere bruger de tre typer kaffemaskiner - filter-, kapselkaffe- og espressomaskiner- til forskellige ting.

»Folk køber stadig filterkander, for når de skal lave en ordentlig spand kaffe til fødselsdagen kommer man altså ikke langt med kapselkaffemaskinerne. Dem bruger man i stedet, når man skal have en god kop kaffe efter arbejde, eller når veninden kommer på besøg. Det er en nem måde at skabe caféstemningen på«, siger Simon Frølich.

Feinschmeckerne drikker espresso
Hos Elgiganten forventer man ikke, at kaffekapselmaskinerne vil få salget af espressomaskiner til at falde.

»Vi kommer til at fastholde antallet af solgte espressomaskiner, men til gengæld vil folk købe dyrere og mere eksklusive maskiner. Espressomaskinerne er for dem, der går meget op i kaffe«, siger Simon Frølich.

Han mener ikke, at kaffekapselmaskinerne kan stille kaffeentusiasterne tilfredse.

LÆS ARTIKEL

»Hvis man er feinschmecker og går meget op i at shoppe kaffebønner hos den lokale kaffespecialist, hvor man selv kan bestemme, hvilken kaffe man vil have og hvordan bønnerne skal ristes, så vil en kaffekapselmaskine ikke være lykken«, siger han.

Det stemmer overens med resultatet fra Lørdagslivs test af kapselkaffe, der generelt ikke begejstrede de kaffekyndige dommere.

Rammer bredere publikum

På trods af, at kvaliteten af en kop kaffe fra en kapselkaffemaskine ikke er lige så høj som den er i espressokopperne, mener Simon Frølich, at flere danskere vil komme til at drikke bedre kaffe med kaffekapselmaskinerne.

LÆS ARTIKEL

De henvender sig nemlig til dem, der normalt drikker filterkaffe, men gerne vil have lidt bedre kaffe en gang i mellem, uden at det skal blive lige så kompliceret som espressomaskinerne.

»Kapselkaffen er den nemme vej til en bedre kop kaffe. De rammer et meget bredere publikum, end espressomaskinerne gør«, fortæller han.

»For hr. og fru Danmark er det nemmere og meget mere overskueligt bare at trykke på en knap end at skulle lave en kop kaffe på en espressomaskine«.

Han ser derfor kapselkaffemaskinernes succes som en del af tendensen med, at folk vil have bedre kaffe.

LÆS ARTIKEL

»For ti år siden var det de færreste der gik rundt og snakkede caffe latte. Så begyndte det at hitte på caféerne, og nu kan man også få det derhjemme - også selvom man ikke har overskud eller råd til en espressomaskine«, siger han.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden