Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hos Spicylicious på Istedgade får man for præcis 112,50 kr. en salat med både knasende grøntsager, frisk rød chili og saftige oksekødsstrimler.
Foto: Morten Langkilde

Hos Spicylicious på Istedgade får man for præcis 112,50 kr. en salat med både knasende grøntsager, frisk rød chili og saftige oksekødsstrimler.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Guide: Tangjuice og rensdyrsalat

IBYEN.dk viser vej til sund, grøn og potentielt fedtfattig mad.

Nyt om mad
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tang-trenden fortsætter – nu også i flydende form Den nyåbnede og allerede meget populære takeaway og café 42 Raw (hvor navnet hentyder til, at så godt som ingen ingredienser har været varmet op over 42 grader celsius), skulle være et godt valg for kroppen.

Det er fordi, madens næringsstoffer ifølge det sunde koncept begynder at nedbrydes, når de varmes op over 42 grader.

Bestiller du salaten 'to go' på 42 Raw, får du den for 68 kroner - ti kroner billigere end hvis du vælger at tage træstolene i den metropolfancy sidegadebutik i Indre By i brug.

Ud af de 10 salater på kortet prøvede vi agurk/dadel-salaten.

Den økologiske dadelpuré sad lige i skabet med en fin balance af frugt, salt og sødme. Til gengæld var agurkestykkerne meget store og klodsede.

Der skal dog lyde ros for, at man husker at fornøje munden med variationer mellem det bløde og cremede fra puréen, de knasende, ristede paranødder, eddikesyren fra de syltede skalotteløg og de sprøde, friske agurker.

Salaten savnede måske et sidste næstekærligt skud salt og peber, men den var god og mættende.

Man kan også på 42 Raw få 'Healthy Shots' under sloganet 'drik dig sund på 2 sekunder', fx med Chlorella-tang og æble (25 kr.).

Det kan tage lige et øjeblik længere end to sekunder at vænne sig til smagen af den blendede tang, men den var faktisk meget lækker, og man føler sig allerede sundere efter at have indtaget den fyldige, blå-grønne væske.

42Raw, Pilestræde 42, 1112 Kbh K. Åbningstider: man-fredag 8-20, lørdag: 9-18, søndag: 10-18

LÆS ARTIKEL

Fusionssalat
Amager kan også være med, når det gælder fusionsmad og eksotiske indslag.

På den grå og lidt triste kontor/industrivej Strandlodsvej ligger Café la Suède godt gemt væk i en badmintonhal, og tilbyder noget så usædvanligt som svensk/fransk hybridmad.

På trods af sportshalsplaceringen, har stedet alligevel en del usportslige, sultne besøgende, der kommer efter en croque monsieur, en 'polarklemme' eller bare en kyllingesandwich.

Caféen tilbyder maden som takeaway, og det er nok en god idé, for selv om stedet har både svensk cider og øl på fad, skal man nok have et par stykker, før man synes cafeteria-omgivelserne er decideret hyggelige at sidde og spise i.

På det alsidige menukort kan man fx få en Nordlyssalat (62 kr.) med elsdyrkød, rensdyrkød og tyttebær, lagt på en bund af blandede salattyper som iceberg- og hovedsalat.

Salatbladene er friske og sprøde, og selvom tyttebærrene umiddelbart virker lidt for syrlige, spiller de alligevel godt op til det møre, vildtsmagende kød.

Café la Suède, Strandlodsvej 69, 2300 Kbh S. Åbningstider: man-torsdag: 11-14 og 17-22, fredag: 11-14

Hippiefornuft
Hos Beat-Root på Elmegade er der kun én valgmulighed, hvis du gerne vil have salat.

For 55 kroner kan du frit vælge tre slags salater fra det udbud, der står fremme i montren, for eksempel pastasalat med gulerod, linse/spinat/myntemos og kalkunsalat med broccoli.

Linsemosen var grøn og cremet, pastaen måske lidt overkogt, men ellers udmærket i dens tomatpurédragt, og kalkunen var til at finde mellem broccolistykkerne. For 15 kroner ekstra kan du tage en stor grovbolle med.

Attraktionen hér er dog ikke kun salaterne, men også de andre lækre småretter som for eksempel hummus og tzatziki, æg/spinattærte og økologisk kage.

Priserne for tilbehøret er meget rimelige: De små oksekødsboller til fem kroner var tætte og krydret med bl.a. karry og koriander, men måske en smule til den tørre side, mens 'Kuku', en slags oliestegt, lille pandekage med æg, kartofler og persille (6,-), var lækker og saftig, til trods for dens enkle ingredienser.

Den lille butik har også en sofa og et par stole, så du kan spise din mad på stedet. Derudover sælges der forskellige økologiske varer á la Urtekram samt Firefly-drikke.

Beat-Root, Elmegade 20, 2200 Kbh N. Åbningstider: 11-20, lørdag lukket.

Salat'n'Sushi
Sticks'n'Sushi-kæden giver måske umiddelbart flere associationer til nigiri og makiruller, end den får én til at tænke på salat.

Men på sushirestauranten, der efterhånden har kæder i hver en bydel inkl. Lyngby og Valby, kan man få udmærkede og mættende salater.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Chirashi-zushi; Kaos-salaten, som Sticks'n'Sushi selv kalder den, er en lækker blanding af ris, rå fisk og forskelligt grønt såsom sukkerærter, avocado og svampe.

Den kommer enten i en lille udgave til 99 kr. eller i en større med mere af det hele – og mere endnu. Til en pris af 209 kr. er det dog også en dyr omgang for en salat.

Men lækker med masser af frisk fisk udover bl.a. avocado, lotusrod og wasabirogn, mens den fyldige ris giver en god, tilfredsstillende mæthed.

Du kan også få salater uden stivelse og for den sags skyld uden fisk. Til priser mellem 109-154 kr. kan du fx få en salat med and eller kylling eller helt uden kød.

Du kan også blive i havets element og vælge en 'Søens Salat' med grøn salat, krebsehaler, grillet kammusling, mango og søde tomater.

Sticks'n'Sushi, Nansensgade 59, 1366 Kbh K; Istedgade 62, 1650 Kbh V; Øster Farimagsgade 16, 2100 Kbh Ø; Gammel Kongevej 120, 1850 Frederiksberg C; Strandvejen 195, 2900 Hellerup; Lyngby Hovedgade 43, 2800 Lyngby; Valby Tingsted 4, 2500 Valby. Åbningstider: ca. 10-23.

Spicylækkert
Spicylicious på Vesterbro serverer som hovedformål thaimad for de udespisende gæster, men tilbyder også alt det, du kan få på kortet, som takeaway.

For præcis 112,50 kr. (125 kr. i restauranten, men du får 10 procent takeaway-rabat) får du en salat med både knasende grøntsager, frisk rød chili og saftige oksekødsstrimler. Samt en fin portion dampende jasminris, så kulhydraterne er på plads, og hullet i maven tilfredsstillet.

Betjeningen er imødekommende og personlig, og det er lige før, man som takeaway-kunde bliver ærgerlig over ikke at skulle sidde i den hyggelige restaurant, hvor man helt glemmer, at man stadig befinder sig i den uartige ende af Istedgade.

Som forventet, når man bestilller sin mad på en thairestaurant, er salaten spicy, og de røde chillier giver både et stærkt kick og varme i kinderne.

Spicylicious, Istedgade 27, 1650 Kbh V. Åbningstider: man-torsdag: 17-23, fre-lørdag: 17-24, søndag: 17-22.

Cafésalaten

Klimt på Frederiksborggade tager 99 kroner for deres skaldyrssalat, hvad enten du spiser den på stedet, eller tager den med dig, og det er i høj grad penge, man burde overveje at smide efter adressen. For gemt i en foliebakke omviklet med sølvpapir, får du hér byens nok mest gavmilde og imponerende samling af skaldyr og anden fisk.

Krydderdressingen følger med separat, så du kan selv vælge, hvor fed din salat skal være, og sammen med den fedtfattige fiskekost kan du faktisk få en ganske sund og proteinrig omgang mad.

Under fisken ligger blandede typer salat, lidt marineret rødløg og røde og gule pebre samt to lidt umotiverede, hele cherrytomater, mens fisken er af den lage-marinede slags og kommer i form af rejer, krebsehaler og surimi.

Desuden troner en enkelt krebs i fuld påklædning på toppen af salaten.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Der er dog ikke lagt meget kærlighed i anretningen, og det hele er smidt lidt tilfældigt ned i bakken lagvis, men portionens imponerende mængde efterlader overskud til tilgivelse.

Café Klimt, Frederiksborggade 29, 1360 Kbh K. Åbningstider: man-torsdag + søndag: 10-24, fre-lørdag: 10-02.

LÆS ARTIKEL

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden